El Pessebre Vivent d’Escaldes recupera el guió original d’Esteve Albert i incorpora personatges

pessebreEl  Pessebre Vivent d’Escaldes-Engordany ha recuperat per a aquesta tercera edició el guió original escrit per Esteve Albert i incorpora nous personatges com una parella de padrins que explicaran als seus néts la història viscuda entre els anys 50 i 60. La representació tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de desembre a la part alta de la parròquia amb la participació d’unes 200 persones, i tenint en compte que cap actor de les edicions passades repeteix personatge. La directora del Pessebre Vivent, Irina Robles, ha assegurat que “els espectadors podran veure una interpretació amb un aire diferent, més festiva i alegre també per la incorporació de més música”. Aquest any s’ha eliminat una sessió per motius de calendari, i s’han posat a la venda 2.000 entrades en total que es poden adquirir a un preu de tres euros al Servei de Tràmits i a l’Oficina de Turisme.

Torna el Pessebre Vivent d’Escaldes-Engordany els dies 16, 17 i 18 de desembre, i ho fa amb la recuperació del guió original d’Esteve Albert i la incorporació de nous personatges com ara una parella de padrins que explicaran als seus néts la història viscuda entre els anys 50 i 60. A més, també s’han recuperat algunes músiques i s’afegeixen més instruments en directe, un fet que farà que la interpretació “tingui un aire diferent i sigui més festiva i alegre”, segons ha dit la directora del Pessebre Vivent, Irina Robles.

Els dies 16 i 17 les representacions seran a les 20.30 i a les 22 hores, i el dia 18 sols n’hi haurà una a les 20.30 hores. El conseller de Recursos Humans i Cultura del Comú d’Escaldes, Salomó Benlluch, ha explicat que aquest any s’ha eliminat una sessió per motius de calendari i s’han posat a la venda 2.000 entrades que es poden adquirir per tres euros al Servei de Tràmits i a l’Oficina de Turisme.

Les representacions comptaran amb la participació d’unes 200 persones entre actors, figurants, l’Esbart Santa Anna, la coral de l’Escola de Música del Comú, els comerciants de la zona i l’equip de muntatge. Cal destacar que cap actor de les edicions passades repeteix personatge, un fet que segons Robles dóna un al·licient tant per als actors que aprenen papers nous com per al públic que podrà veure aspectes diferents respecte a edicions anteriors. Els assajos generals tindran lloc els dies 11 i 13, i tot i que l’organització ha agafat experiència dels anys anteriors, es tracta d’un procés complex perquè tots són voluntaris que tenen altres ocupacions i és difícil poder ajuntar-se tots, segons ha explicat la directora de l’obra.

Pel que fa a l’espai, aquesta edició tindrà lloc una vegada més a la part alta de la parròquia, però ara es recupera la façana de l’hotel Valira, i es traurà el mobiliari urbà per facilitar els desplaçaments dels actors i del públic durant les representacions.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES