El personal d’Urgències culpa de la situació al cap del servei

El personal d´Urgències puja el to de les crítiques al cap del servei i el culpa de les baixes de personal. Consideren que les mesures de la direcció del SAAS són insuficients per solucionar les mancances i demanen accions immediates.

El personal d´Urgències insisteix en assenyalar el cap del servei, el doctor Gómez, com un dels principals culpables de la manca de personal. Consideren que ha estat la seva mala gestió la causant que nou metges hagin plegat en els últims mesos i, per tant, que ha estat en gran part ell qui ha provocat que el servei sigui insostenible.

Insostenible fins al punt que, segons han explicat fonts del personal a RTVA, no es respecten els períodes mínims de descans entre jornades, amb guàrdies de més de 13 hores i tan sols 10 per descansar, o que metgesses embarassades hagin de fer jornades que inclouen nits.

Tal com està ara la graella amb els 18 metges, el personal mèdic li tocaria fer 700 hores extres a l´any, una exageració si es té en compte que la legislació espanyola les fixa en un màxim de 80 hores l´any. I això, tenint en compte que ningú es posa malalt.

En la tribuna publicada al diari Bondia, l´equip mèdic i d´infermeria ha valorat les reunions mantingudes aquesta setmana amb la direcció del SAAS de manera positiva i creuen que els canvis que es plantegen són positius. Ara bé, són a mitjà i llarg termini i, per tant, no aporten solucions immediates, que és el que asseguren que necessiten.

La situació actual del servei seguirà igual les pròximes setmanes i, per tant, la preocupació persisteix, ja que actualment el personal assegura que no pot donar la millor atenció i el millor servei als usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada