El periodista Agustí Mas nominat al premi Martí Gasull pel programa ‘Estira la llengua’ de RNA

estiraEl jove periodista de Ràdio i Televisió d’Andorra, Agustí Mas, ha estat nominat al I Premi Martí Gasull pel programa Estira la llengua que emet Ràdio Nacional d’Andorra (RNA) cada dilluns a les 18 hores. El programa ‘repassa amb un to desenfadat però rigorós l’actualitat de la llengua catalana’, des de les reivindicacions i agressions, fins a l’ampliació del coneixement general de la llengua a tots els territoris de parla catalana. L’objectiu, diuen, és ‘conscienciar la nostra comunitat lingüística que són els únics garants de la comunitat de la nostra parla’.

El programa, que ja va obtenir una menció de qualitat del premi Ràdio Associació de Catalunya al millor programa de ràdio considerant-lo com el segon millor programa de ràdio del nostre panorama lingüístic, després de la Tribu de Catalunya Ràdio, s’emet per diferents emissores del Vallès Occidental, Osona, Gironès, la Selva, Baix Empordà, Barcelonès, Vallès Oriental i Bages, així com de la Catalunya Nord, l’Alguer i París.

El Premi Martí Gasull es va crear enguany per la Plataforma per la Llengua com a homenatge a qui va ser un dels fundadors i de les ànimes de l’entitat i que amb 43 anys va perdre la vida enterrat per una allau al Nepal el setembre del 2102. Així, doncs, aquesta serà la primera vegada que es lliura aquest premi que vol guardonar l’exemplaritat en la defensa i la promoció del català a persones físiques o jurídiques que hagin contribuït de manera notable a la millora de la situació de la llengua en l’àmbit lingüístic català.

El premi en metàl·lic és de 3.000 euros i un guardó creat específicament per a l’ocasió per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment. Agustí Mas competeix com a nominat al costat de candidatures de gent amb una llarga trajectòria, com Abert Jané, de Cavall Fort, o la cantautora Teresa Rebull.