El Departament d’Indústria del ministeri d’Economia i Territori ha informat de l’estimació del grau de perill d’allaus per demà divendres 4 d’abril. El grau de perill d’allaus se situa en nivell 4 (fort) al Principat.

▪ Conseqüències allaus naturals / allaus accidentals:

· Condicions desfavorables per a l’esquí fora pista, l’esquí de muntanya i l’excursionisme.

· Es poden produir allaus naturals de talla gran en les exposicions d’Oest de Nord i d’Est.

· Són probables allaus accidentals de neu humida i plaques seques a alta altitud.

▪ Estabilitat del mantell nival:

· En les alçades superiors als 2000 s’esperen pluges aquesta nit. Per sobre dels 2200 m aproximadament, la neu cau, pot acumular-se per un vent fort del sud que provocaria nombroses sortides espontànies o provocades d’allaus de placa i de neu recent.

· Per sota dels 2200 m la fusió i les pluges provocaran nombroses sortides d’allaus de neu humida. Perill particularment fort en els vessants al nord, on la humidificació entrarà en horitzons de neu encara poc transformada. La neu mobilitzable és de tal quantitat que es poden esperar allaus grans espontànies.

▪ Qualitat de la neu:

· El límit esquiable es situa sovint cap als 1600 m en vessant nord i entre 1800 m i 2000 m en vessant sud. Cap els 2000 a 2200 m la innivació és encara molt bona amb gruixos de 1 a 2 m de neu.

· En alta altitud, la innivació és irregular. Les cimeres exposades als vents poden estar poc innivades i haver-hi acumulacions locals.

Per a més informació, consulteu el butlletí de previsió de perill d’allaus a www.meteo.ad

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada