L’àrea d’Energia, Seguretat Industrial i Transports del ministeri d’Economia i Territori ha informat que el grau de perill d’allaus per aquest dimarts 5 de febrer en nivell 4 (fort).

Conseqüències fora pista / allaus naturals / allaus accidentals:
-Condicions desfavorables per a l’esquí fora pista, l’esquí de muntanya i l’excursionisme.
-Es poden produir nombroses allaus naturals en totes les exposicions.
Són probables allaus accidentals en nombroses pendents a causa de febles sobrecàrregues (pas d’un esquiador, per exemple), així com  algunes allaus de neu recent de desencadenament espontani.

Estabilitat del mantell nival:
-En les últimes 24/48 hores les caigudes de neu significatives han estat ventades fortament i han creat noves i nombroses acumulacions, de vegades dipositades sobre capes fràgils de neu.
-En les vessants Nord i per sobre dels 2.200 m, la neu ha estat relativament freda i lleugera i només ha sofert una feble humidificació. La humidificació deguda a la suavització de l’inici de l’última setmana ha afectat els vessants exposats al Sud o de menys altitud.
-Vistes les quantitats de neu mobilitzables, alguns desencadenaments espontanis d’allaus de grans amplades es poden produir en els pendents suficientment carregats i drets. Però, és sobre tot el risc accidental el que cal vigilar, doncs nombrosos desencadenaments són probables fins i tot per una feble sobrecàrrega.

Qualitat de la neu:
-A alta altitud la innivació és molt irregular, amb crestes i vessants Nord de vegades pelada pel un vent violent, i acumulacions importants en concavitats. La neu a vegades pot aparèixer acartronada ventada als fils de les crestes i més lleugera en el bosc.
-A més baixa altitud, el mantell nival s’ha humidificat en profunditat amb les temperatures dolces de l’inici de la setmana passada que després s’ha regelat. Les últimes nevades aporten millors condicions d’esquí amb neu fresca i més lleugera en superfície.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada