L’àrea d’Energia, Seguretat Industrial i Transports del ministeri d’Economia i Territori ha informat de l’estimació del grau de perill d’allaus per aquest dijous 24 de gener (estimació no vàlida per a les pistes d’esquí abalisades i obertes al públic). Concretament, l’estimació del grau de perill d’allaus se situa en nivell 4 (fort) per sobre de 2.200 metres i en nivell 3 (marcat) per sota d’aquesta cota.

 ▪ Conseqüències fora pista / allaus naturals / allaus accidentals:
–    Condicions desfavorables per a l’esquí fora pista, l’esquí de muntanya i l’excursionisme.
–    Es poden produir allaus naturals en els pendents més carregats i abruptes.
–    Es poden produir allaus accidentals en nombroses pendents a causa de febles sobrecàrregues (pas d’un esquiador, per exemple).

▪ Estabilitat del mantell nival:
Durant les darreres 48 hores, forts corrents de component sud-oest a nord han transportat la neu nova i han format noves acumulacions, sobretot per sobre de 2.200/2.400m. En les properes 24 hores, les precipitacions (es preveuen 15cm de neu nova a 1.800m) i el vent de component nord a nord-oest previstos formaran noves acumulacions de neu.

Per sobre de 2.200m, es poden desencadenar allaus accidentals de placa en nombroses pendents a causa de febles sobrecàrregues (pas d’un esquiador, d’un excursionista, etcètera.). Per sota de 2.200m, les acumulacions de neu nova reposen sobre un mantell nival ben estabilitzat. També es poden desencadenar allaus naturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada