El patronat de la Fundació Ramon Llull es reuneix virtualment

Reunió virtual de la Fundació Ramon Llull
Reunió virtual de la Fundació Ramon Llull (SFG)

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dijous 25 de juny, virtualment. A la reunió, presidida pel cap de Govern, s’han aprovat els comptes de 2019, el projecte de pressupost per a l’any 2020 i s’ha acordat ajornar els Premis de la Fundació al 2021. A més, la trobada també ha permès canviar la seu de la Fundació a l’Hotel Rosaleda d’Encamp, presentar les línies d’actuació de l’Institut Ramon Llull i impulsar l’activitat de la Fundació.

Enguany, a causa de la situació actual generada per la COVID-19, s’ha acordat ajornar excepcionalment un any la celebració de la propera edició dels Premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuren anualment a Andorra destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. També s’ha aprovat la proposta de pressupost 2020 i el canvi de seu social: el 2020 el Ministeri de Cultura d’Andorra ha centralitzat les seves instal·lacions a l’Hotel Rosaleda, a Encamp, on a partir d’ara també tindrà la seu la Fundació Ramon Llull.

Així mateix, el Patronat ha acordat, a proposta de la direcció, encetar un procés de reflexió per dotar a la Fundació d’una activitat pròpia més intensa i més visible, amb la intenció d’incorporar-la al pressupost de l’any 2021. En el decurs de la reunió, l’Institut Ramon Llull ha presentat també les activitats que té previstes per a enguany.

A la reunió han participat Xavier Espot, cap de Govern d’Andorra; Silvia Riva, ministra de Cultura i Esports del Govern d’Andorra; Juan Pedro Yllanes Suárez, vicepresident del govern balear en representació de la presidenta del Govern balear; Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya en representació del president de la Generalitat de Catalunya; Joan Subirats, comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona en representació de l’alcaldessa de Barcelona; Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural del Govern d’Andorra; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon Llull; Diego Gómez, en representació de l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull; Iolanda Batallé, directora de l’Institut Ramon Llull, i Anna Allué, secretària de la Fundació Ramon Llull. També hi han assistit Antònia Andúgar, gerent de l’Institut Ramon Llull; Francesc Serés, director d’Arts de l’Institut Ramon Llull, i Àlex Hinojo, cap de comunicació de l’Institut Ramon Llull.

La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. Al juny del 2013 s’hi va incorporar la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i al 2015, l’Ajuntament de Barcelona. El 2017, s’hi va reincorporar el Govern Balear a través del seu vincle amb l’Institut Ramon Llull.

TOTES LES NOTÍCIES