Foto: Carles Gascón Chopo

El cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” proposa per aquest dimecres, 8 d’agost, la descoberta del patrimoni del Port del Cantó, situat per sobre dels 1.700 metres d’altura, i als límits entre les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà.

L’enclavament és, actualment, un punt clau en la comunicació viària entre aquestes dues comarques. Antigament, però, abans de l’existència de la carretera, el paper d’aquest indret en l’endreçament de les comunicacions d’aquest sector dels Pirineus havia estat, fins i tot, més decisiu que en l’actualitat. El Port del Cantó havia jugat un paper cabdal com a punt d’unió de diversos brancals dels camins ramaders que enllaçaven les pastures d’estiu, situades a l’alta muntanya, amb les pastures d’hivern de la plana.

Arran de la importància estratègica d’aquestes vies en de comunicació en l’economia pirinenca, i el volum d’afluències que això comporta, l’entorn del Port del Cantó presenta nombroses evidències de l’activitat humana de temps pretèrits, algunes difícils de datar, d’altres d’èpoques realment molt endarrerides. En la sortida guiada es visitaran algunes d’aquestes evidències, com ara la cabanera de Prat Muntaner, el menhir de Sant Magí o les restes del castell del serrat del Carlà, i s’explicaran algunes particularitats de la història d’aquest indret tan singular en la història de les comarques de muntanya.

El cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” és una proposta que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal, dirigida a aquelles persones que fan vacances durant el mes d’agost, bé siguin veïns de la comarca o visitants que han vingut a fer turisme. Totes les visites són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història. Totes les sortides són gratuïtes i per participar-hi només cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada