pas-de-la-casaEl Pas de la Casa comptarà per primer cop amb urna pròpia de cara a les pròximes eleccions comunals de desembre. Així ho ha comunicat, aquest dimecres a la tarda, el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres. Segons Torres, a causa de les singularitats del territori i la distància entre el Pas i Encamp, la reivindicació dels veïns del Pas de la Casa envers l’obertura del col·legi electoral era “totalment legítima”. El cònsol menor ha reiterat que “és una petició que els veïns del Pas demanaven des de fa molts anys” i ha afegit que “en les visites que vam fer durant les últimes eleccions ja vam veure que moltes persones manifestaven aquesta necessitat”. D’aquesta manera, després de comprovar que hi havia “possibilitats reals” per tirar endavant aquesta mesura, “des de l’equip comunal hem considerat oportú satisfer aquesta demanda, ja que era una acció que ja contemplàvem en el nostre programa”.

Pel que fa al procés d’implantació d’aquest nou col·legi electoral, Jordi Torres ha explicat a l’ANA que “per tirar endavant aquesta proposta s’ha hagut de fer una modificació de la llei electoral”. En aquest sentit, Torres ha detallat que “durant la legislatura passada ja es va portar a terme aquesta modificació i vam resoldre amb la Junta Electoral diferents dubtes, sobretot en matèria de funcionament” i ha afegit que “un cop vam rebre la resolució de la Junta Electoral ja es va començar a treballar per fer efectiva l’obertura d’aquest col·legi”. 

D’aquesta manera, el cònsol menor d’Encamp ha confirmat que diversos membres del Comú s’han reunit, aquest dimecres al matí, amb les associacions de veïns i comerciants del Pas de la Casa per tal de comunicar la voluntat de la corporació comunal i, a més, detallar quin serà el seu funcionament, ja que serà el primer cop que una mateixa parròquia d’Andorra habilitarà dos col·legis electorals. “Tant comerciants com veïns han quedat molt contents i satisfets”, ha admès. Torres ha concretat que aquesta reunió s’efectua a l’agost perquè “de cara a finals de setembre es realitzarà un llistat provisional i és important que tothom comprovi amb antelació que està censat correctament”. A més, el cònsol menor d’Encamp, ha especificat que malgrat l’obertura d’aquest col·legi al Pas de la Casa, si hi ha algun veí que prefereix votar a Encamp o viceversa, “també ho podrà fer sempre que ho indiquin dins dels terminis admesos per realitzar modificacions”. 

En relació amb el funcionament d’aquest col·legi, Jordi Torres ha explicat que “aquest era un dels grans dubtes que teníem” i ha precisat que finalment, tal com ha indicat la Junta Electoral, “l’escrutini dels vots de les aproximadament 350 persones censades es farà al Pas de la Casa”. Quant al vot judicial, Torres ha recalcat que “funcionarà igual, ja que un batlle haurà de pujar al Pas per fer l’escrutini de tots els vots efectuats a la Batllia”. En relació amb l’acta electoral, el cònsol menor d’Encamp ha explicat que un cop finalitzades les votacions, “l’acta del Pas de la Casa es traslladarà a Encamp per realitzar-ne una de conjunta que permeti tramitar-la al Govern”. 

Torres ha afirmat que aquest nou col·legi comportarà un augment de recursos, ja que “diversos empleats del Comú d’Encamp hauran d’estar a disposició d’aquest nou col·legi” i a més, “s’haurà de doblar el nombre d’interventors”. En l’àmbit polític, el cònsol menor d’Encamp ha explicat que “ens haurem de repartir la feina perquè evidentment hi haurà presència comunal en ambdues localitats”.

Text i foto: ANApas-de-la-casa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada