El Pas de la Casa ha registrat menys aldarulls durant l’hivern gràcies a les noves mesures de control

Les mesures de control que s’han aplicat durant l’hivern al Pas de la Casa per controlar els aldarulls nocturns han donat els seus fruits.

La Taula sobre l’oci nocturn a la població encampadana s’ha reunit aquest dilluns, i la policia ha informat que s’han detectat menys problemes durant les nits. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha aprofitat per presentar el projecte de llei de seguretat ciutadana, que actualment està a tràmit parlamentari, i que contribuirà encara més a pacificar el Pas de la Casa.

Per la seva part, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ha confirmat que tant els locals d’oci nocturn com els turoperadors estan més conscienciats i es vigila més el comportament de la clientela. El ministre ha afegit que, potser, i només si cal, s’haurà de limitar el nombre de grups de joves que van a l’hivern al Pas de la Casa, ja que venen grups de fins a 2.000 i 3.000 persones alhora. La capacitat d’allotjament de la població és de 9.000 llits.

El cònsol d’Encamp, Jordi Torres, ha confirmat que l’hivern ha estat més tranquil que el d’altres anys, i ha recordat que en els pròxims anys el model turístic i comercial de la població s’haurà de renovar per atreure turisme de més qualitat.

El president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, ha ratificat que aquesta temporada de neu ha estat més tranquil·la.