El Pas celebra l’Escudella de Sant Antoni repartint 700 racions

Tot i el fred, molta gent ha degustat l'escudella de Sant Antoni, al Pas
Tot i el fred, molta gent ha degustat l’escudella de Sant Antoni, al Pas (Comú d’Encamp)

El Pas de la Casa ha acollit aquest migdia de dimarts la celebració de l’Escudella de Sant Antoni. L’edició d’enguany ha recuperat el format tradicional de repartiment i degustació a la plaça de l’Església. I és que cal recordar que durant els darrers dos anys, a causa de la pandèmia, es va haver d’optar per un format stoplab.

Els escudellaires han treballat des de primera hora del matí per a tenir a punt les 700 racions que s’han distribuït entre els veïns del poble i els visitants. Seguint la recepta tradicional, s’han utilitzat 1.500 mandonguilles, 350 litres de caldo, gallines, cansalada, arròs, fideus, cigrons i verdures, entre altres productes. A banda de l’escudella, també s’ha donat pa i tortell als assistents.

El dinar de germanor ha comptat amb la presència de la cònsol major, Laura Mas, el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, i els consellers Josefina Rodríguez, Nino Marot, Andreu Riba i Joan-Marc Pifarré.

La cònsol major ha destacat que l’Escudella de Sant Antoni és una “festa molt arrelada” tant a Encamp com al Pas de la Casa i ha agraït “als treballadors del comú i a tota la gent que participa en l’elaboració de l’escudella, perquè gràcies a la seva ajuda i dedicació fan possible que la puguem gaudir”.Escudella de Sant Antoni d’Encamp, Els Encants i plats commemoratius

El 22 de gener serà el torn d’Encamp. A les 13 h, hi haurà Els Encants, on els manadors del comú, juntament amb el mossèn de la parròquia, subhastaran coques, bulls, embotits, peus de porc i d’altres productes. Com cada any, la recaptació anirà destinada a obres benèfiques a través de la rectoria parroquial. A les 13.30 h, es començarà a repartir l’escudella.

Els plats commemoratius d’enguany reten homenatge a l’Església de Sant Jaume dels Cortals.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES