El Partit Comunista Portuguès ha demanat al Ministre d’Assumptes Exteriors de Portugal sobre el pagament de la matricula per als cursos de llengua i cultura portuguesa a l’estranger. El PCP critica la imposició d’aquestes quotes i assenyala que és una mesura ‘injusta’, ha informat l’agència Lusa. Segons el representant del partit, John Ramos, la introducció d’aquest pagament va contra el principi constitucional d’educació gratuïta i que el funcionament dels cursos inclou una sèrie d’entitats que han estat ignorades en el procés.

El partit ha recordat que França ja va mostrar reserves a l’hora de cobrar pels cursos i adverteix que altres països podrien seguir l’exemple.

El PCP ha preguntat al Govern lusità si no s’hauria de cancel·lar el pagament de les matrícules o suspendre els cursos en els països que donen suport a l’ensenyament de portuguès a l’estranger com Alemanya, Suïssa, Luxemburg, el Regne Unit, Espanya i Andorra.

Ha demanat conèixer com van les inscripcions en aquests països i ha apuntat que el fet que la majoria de professors ensenyen ‘en una escola diferent cada dia de la setmana’ impedeix el contacte amb els responsables de l’educació per informar i aclarir l’estat de noves inscripcions i pagaments.

Segons recull l’agència Lusa, el PCP ha lamentat la manca de comunicació i d’informació sobre com i on s’ha de pagar la matricula o els documents requerits i considera que pot causar ‘la pèrdua de centenars d’estudiants addicionals’.

D’altra banda, el Partit Comunista també ha preguntat al Govern sobre la imposició dels professors estrangers. El PCP nega que els descomptes per la Caixa general de pensions i seguretat social es realitzin ‘al salari efectivament percebut’.

El seu representant, John Ramos, ha afirmat que aquestes rebaixes es van fer en base al sou que s’ofereix a Portugal i que el Govern s’ha negat a fer-ho sobre el salari percebut perquè ‘no tenia cobertura legal’. A més, Ramos ha manifestat que s’ha fet sense el consentiment ni dels treballadors ni dels sindicats.

El partit creu que es tracta d’un fet ‘injust’ perquè s’imposen taxes de Portugal a ciutadans que resideixen en països on els costos de vida són substancialment diferents.

Per això, el PCP vol saber quin és el marc legal que sustenta aquest canvi en la tributació dels professors a l’estranger i per què no es va negociar amb els mestres i els sindicats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada