El “Parlem d’Història” aconsegueix la participació de més de 400 persones

El Parlem d’Història d’enguany ha obtingut, de nou, una gran acceptació per part dels ciutadans de totes les edats aconseguint que més de 400 urgellencs i urgellenques hagin participat en alguna de les set propostes que s’han portat a terme al llarg del mes de maig.

La visita guiada per la Seu d’Urgell del segle XIX realitzada aquest passat dimecres, 1 de juny, ha posat punt i final a la cinquena edició del cicle divulgatiu ‘Parlem d’Història’ que ha inclòs quatre conferències adreçades al públic adult i dos tallers infantils dedicats a fer conèixer diferents èpoques, aspectes i moments històrics de la nostra ciutat.

En la visita guiada els participants van conèixer de la mà dels historiadors Lluís Obiols, Carles Gascón, Carmen Xam-mar i Meri Rodríguez diferents indrets i aspectes de la ciutat al llarg del segle XIX, un moment de grans canvis marcats especialment per la desamortització eclesiàstica, l’enderroc de les muralles i l’inici de l’expansió urbana cap a l’eixample.

El Parlem d’Història 2016 ha englobat també 4 conferències que s’han celebrat durant els quatre dimecres del mes de maig: “lx aquí si ets home!”. Insults, agressions i morts a l’Alt Urgell al segle XVII”, a càrrec de Carmen Xam-mar; “El govern municipal fa 500 anys. La insaculació i el Consolat de la Ciutat d’Urgell”, pronunciada per Lluís Obiols; “Cal Don Llorens, ahir i avui”, impartida per Francisco Javier Galindo Llangort; i “Parròquies, capellans i majordomes. El bisbat d’Urgell a l’inici del segle XIV”, a càrrec de Josep Palau Baduell.

El Parlem d’Història 2016 també ha organitzat un parell de sessions adreçades als nens i nenes de 5 a 12 anys que han tingut lloc en dos dissabtes del mes de maig. Els més xics van participar en la sessió Dibuixem la Seu per descobrir-la en la qual a partir dels dibuixos fets pels mateixos infants es va elaborar una visita, tot fent-los autors del guió d’aquesta sortida guiada infantil. L’altre taller titulat Ciutat Vella, Ciutat Nova, els nens i nenes van poder  diferenciar entre el que és antic i el que és considerat com a ciutat moderna.

El cicle Parlem d’Història és una iniciativa organitzada conjuntament per l‘Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES