El Parlament català ha aprovat aquesta setmana una proposta per instar el Govern a impulsar, a les comarques de l’Alt Pirineu, una consulta sobre la candidatura de Jocs Olímpics d’Hivern, per tal que el conjunt de la ciutadania pirinenca pugui votar i aportar les seves propostes en relació al projecte per acollir l’edició del 2030, conjuntament amb Barcelona.

La petició s’ha inclòs en un punt d’una moció presentada per la CUP. Els grups de Junts, ERC i En Comú Podem han votat a favor de fer aquesta consulta per saber si la majoria d’habitants de l’Alt Pirineu volen acollir els Jocs. En canvi, hi han votat en contra Cs i el PSC, mentre que el PP s’ha abstingut.

A la mateixa sessió, en canvi, el Parlament ha rebutjat paralitzar el projecte d’ampliació del sector esquiable de Coll de Pal -que actualment forma part de l’estació de La Molina- i també ha descartat bloquejar les obres de desdoblament de la C-16 entre Berga i Bagà. La CUP havia exigit aquestes mesures perquè opina que ambdós projectes estarien vinculats a la candidatura olímpica, i per aquest motiu pretenia que les obres quedessin en punt mort mentre no es fes una consulta sobre l’esdeveniment esportiu.

Els cupaires afirmen que volen que la població de les comarques de l’Alt Pirineu pugui decidir si vol acollir els Jocs Olímpics d’Hivern i valorar si les inversions que comportarà “són les que han de ser prioritàries per a les properes dècades al territori”. La formació anticapitalista reivindica “un debat públic obert i transparent” perquè les administracions exposin tota la informació ambiental, econòmica i territorial necessària perquè els veïns i veïnes es posicionin. Després de les darreres eleccions municipals, la gran majoria d’ajuntaments de l’Alt Pirineu són governats per Junts o bé per ERC-AM, mentre que a l’Aran predominen els consistoris d’Unitat d’Aran, vinculada al PSC. Totes tres formacions s’han mostrat els darrers mesos a favor de presentar la candidatura olímpica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada