mn-ramonPer celebrar la Diada de Meritxell, des d’AINA s’han programat diverses activitats durant la setmana, enguany amb el pare Guy Gilbert com a protagonista. Mossèn, educador i autor de diversos llibres sobre els valors de l’evangeli que ell anomena “de carrer” i sobre la situació dels joves amb necessitats però també amb inquietuds, Guy Gilbert oferirà la conferència  ‘Educar els joves en dificultats: Història d’una vocació’ en què explicarà les seves vivències per “orientar” i “acompanyar” els joves que es troben en situacions de dificultat. L’acte serà aquest dijous a les 20.30 hores al Centre de Congressos però durant la setmana, Gilbert es trobarà amb la gent gran, amb els monitors d’AINA i participarà en diversos esdeveniments.

Des del trasllat del Departament de Joventut al Parc Central, els tècnics d’Andorra la Vella han detectat alguns canvis en el perfil d’usuaris que reben. Mentre que a la Llacuna eren nois i noies amb “una vida més ordenada”, activitats extraescolars i més estables, a la Central hi segueixen acudint els mateixos però també hi arriben “perfils més diferents”, per exemple, amb famílies desestructurades, alguns dels quals no estudien ni treballen, segons ha explicat la consellera de Social d’Andorra la Vella, Neus Farré. 
Per “donar eines” i “orientar” aquests joves, des del Comú s’han volgut sumar a la iniciativa d’AINA i aprofitar l’estada del pare Guy Gilbert per oferir una xerrada oberta a tothom amb el títol ‘Educar els joves en dificultats: Història d’una vocació’, dijous a les 20.30 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Com ha explicat mossèn Ramon Rossell d’AINA, dediquen tot el mes de setembre a fer activitats per celebrar la Diada de Meritxell i en aquesta ocasió han volgut comptar amb el pare Guy Gilbert, a qui Rossell ha considerat un “referent” per la seva tasca d’acollida i acompanyament dels joves amb problemes. A través de la seva història i les seves vivències, Gilbert vol transmetre els valors de “l’evangeli de carrer”: l’amor, l’escolta, l’empatia, la solidaritat, etc. D’aquesta manera, els joves podran trobar eines per orientar-se o per ajudar a d’altres joves amb dificultats, ha assenyalat.

A més d’aquesta conferència, Gilbert conversarà amb la gent gran, compartirà una taula rodona amb els monitors d’AINA i participarà en una missa a l’església de Meritxell per tancar la seva visita. 

Acollida de refugiats
Rossell és una de les personalitats del país que ha ofert acollida als refugiats que arriben a Europa. “Ens hem posat a disposició del Govern i de l’Arxiprestat”, ha explicat. De fet, és una acció que realitzen de forma habitual amb altres pelegrins o persones del país que necessiten acollida temporalment però per a aquesta finalitat en concret ofereixen una petita casa de fusta que pot albergar una família. Així mateix, a l’espera que les institucions acabin de concretar l’ajut que prestarà Andorra, altres persones a títol individual s’han ofert per fer-se càrrec de les despeses que pugui suposar l’acollida d’infants.

Text i foto: ANA