rapinyaires

El Parc Natural del Cadí-Moixeró acollirà a partir de demà, 16 d’agost i fins al 30 d’agost, el camp de treball Planejant sobre la Serra del Cadí, adreçat a nois i noies d’entre 14 i 17 anys. Aquesta activitat, a més de fomentar el contacte i l’estima per la natura, aproparà els participants a l’estudi i coneixement de la biodiversitat i se centrarà especialment en les aus rapinyaires migratòries. D’altra banda, es potenciaran valors com la solidaritat, la responsabilitat, la inclusió social i l’esperit crític.

 Principalment, s’identificaran i comptaran les diferents espècies de rapinyaires des d’un lloc clau de pas per als grans ocells migradors: el mirador de turó Galliner. Situat al municipi d’Alàs i Cerc i construït l’any 2009 gràcies a un ajut del Parc, disposa de cartells orientatius i d’identificació de les espècies que s’hi poden veure habitualment. A més, algunes jornades de treball estaran destinades al manteniment de pistes forestals dins l‘espai natural protegit. També s’organitzen tallers de natura per tal d’elaborar material útil per a les tasques d’observació: realització d’un herbari, construcció de menjadores, elaboració d’una llibreta de camp o mostreig de fauna aquàtica.
 
Aquest camp de treball es desenvolupa en un entorn privilegiat, al bell mig del Parc Natural del Cadí-Moixeró i els participants estaran allotjats al Centre d’Estudis de Muntanya de Casa en Coll, una antiga casa forestal totalment reformada. L’entitat gestora de l’activitat és l’Associació la Sorellona, que té com a àmbit d’actuació l’educació ambiental, l’educació en el lleure a la natura i les campanyes de sensibilització ambiental, en l’àmbit de la biodiversitat. Finalment, l’empresa Aubèrria, de la Seu d’Urgell, aportarà al camp de treball els coneixements tècnics adquirits al llarg de 13 edicions del seguiment de la migració de rapinyaires pel Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada