El Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Vall de Cardós organitzen unes jornades de divulgació micològica

Bolets en un bosc
Bolets en un bosc (Fòrum.ad)

El Parc Natural de l’Alt Pirineu i la Comunitat de Municipis Cardosencs (Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós) han organitzat pels dies 5, 6 i 7 de juny les 1s Jornades Micològiques i Gastronòmiques de les Valls de Cardós “Moixarró al sarró”. L’objectiu de les jornades és aproximar el món dels bolets des d’una perspectiva divulgativa i, al mateix temps, promocionar i difondre els seus usos culinaris.

El programa compta amb una sèrie d’activitats divulgatives que conduirà l’expert en micologia Joan J. Monton de la Societat Catalana de Micologia. També intervindran l’historiador i pagès, Xavier Català, i el guia intèrpret del Parc Natural de l’Alt Pirineu i membre del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Francesc Rodriguez. Per assistir a les xerrades, caldrà inscriure’s prèviament.

Durant la celebració de les jornades, també s’organitzarà una sortida guiada d’interpretació i recolecta de bolets, una exposició micològica, degustacions de tapes elaborades amb bolets pels establiments de la vall i activitats pedagògiques adreçades als escolars.

El programa complet d’activitats es pot consultar en aquest enllaç.

 

Primera recollida de brossa i residus de les Valls de Cardós

D’altra banda, el dissabte 5 de juny aprofitant la sortida guiada al bosc en el marc de les jornades, s’organitzarà la primera recollida voluntària de brossa i residus de les Valls de Cardós amb l’objectiu de fomentar la consciència de tindre cura de l’entorn i els boscos. La recollida es completarà amb una xerrada introductòria sobre educació ambiental a càrrec del director del projecte Boscos de Muntanya, Andreu González.

TOTES LES NOTÍCIES