Una delegació del Parc Natural de l’Alt Pirineu ha participat aquest dimarts en l’acte d’homenatge a títol pòstum al pirineista occità Michel Sebastien, impulsor del futur Parc Pirinenc de les Tres Nacions, la marca d’identitat comuna que servirà per a la promoció comuna d’un espai natural protegit transfronterer entre Catalunya, França i Andorra.
Concretament, representants catalans s’han trobat a la Collada dels Estanys Forcats, frontera entre Catalunya i Andorra, amb una delegació del Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França), i el Parc Natural comunal de les Valls del Comapedrosa i el de la Vall de Sorteny (Andorra). Des d’allà, han continuat l’ascensió per coronar conjuntament el pic del Medacorba, a 2.912 metres d’altitud.
Un cop al cim, un representant de cada parc ha dedicat unes paraules d’homenatge a la figura de Michel Sebastian, per la seva contribució a la creació del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, i a la conservació del paisatge d’aquesta serralada,  i el seu patrimoni natural.
L’acte, impulsat per l’Associació d’Amics del Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises, ha comptat amb la participació d’una desena de persones dels quatre parcs naturals implicats en el projecte.
 
Una de les àrees transfrontereres protegides més grans d’Europa
Després d’anys de feina conjunta, el Parc Pirinenc de les Tres Nacions serà una realitat a finals d’agost, amb la signatura del protocol de col·laboració que concretarà el desplegament de les accions conjuntes entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises, el Parc Natural comunal de les Valls del Comapedrosa i el Parc Natural de la Vall de Sorteny. Precisament, el passat 3 de juliol, el Govern va donar un impuls a aquest projecte, autoritzant el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a la signatura d’aquest protocol.
La iniciativa permetrà crear una marca d’identitat comuna al voltant d’una de les àrees protegides transfrontereres més grans del continent europeu, que suma més de 428.700 hectàrees i 158 municipis. Es tracta de promoure accions per dinamitzar el turisme i l’activitat econòmica de la zona, i afavorir els intercanvis per a la conservació del seu patrimoni natural i cultural.

1 comentari

  1. Molt agradable de leer el nombre de mi
    Amigo de siempre, Michel Sébastien fundador del espíritu de los Parques transpirenenc. El tenia la fe en los Hombres de Bona voluntat i los conocimientos adecuados.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada