El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha millorat l’aplicació per a mòbils i tauletes Deixa’t guiar amb la incorporació d’un apartat per a fotoincidències. Aquesta nova extensió permet comunicar els desperfectes que hi pugui haver dins el Parc i anima els excursionistes a participar en la seva conservació. L’objectiu és que els usuaris facin fotografies d’incidències, com per exemple de murs o ponts malmesos, i les enviïn mitjançant l’app.
 
Els tècnics analitzen les fotografies que arriben a les oficines del Parc i inicien totes les accions necessàries per resoldre les incidències. Això permet l’optimització dels recursos pel que fa al manteniment de camins i agilitza la detecció de desperfectes originats pel pas del temps.
 
Eina per fomentar l’educació ambiental
 
El projecte té un clar impacte d’educació ambiental. Per aquest motiu, i com a agraïment, els usuaris que identifiquin tres desperfectes seran obsequiats amb una samarreta. Així, es manté l’aposta pel turisme familiar i d’aventura a la zona, tot preservant el ric patrimoni dels antics camins de ferradura.
 
L’aplicació es pot descarregar gratuïtament al Google Play i a l’APP Store, mitjançant les paraules claus Alt Pirineu o Deixa’t Guiar. El programari també ofereix informació d’activitats i serveis del territori com una xarxa de senders, diversos punts d’interès, una guia pràctica i una aventura fotogràfica per als més atrevits, denominada “Quadern de camp”.
  
Aquesta nova secció que ofereix l’aplicació Deixa’t guiar es presentarà el  dissabte 28 de maig a les 10 hores, a les oficines del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Llavorsí (Pallars Sobirà). Tot seguit es realitzarà el recorregut del camí de Llavorsí a Tírvia.
 
El projecte, que s’allargarà un mínim de cinc anys, ha estat finançat per l’Associació Esportiva Pallars, ideòlegs de la iniciativa, i la Generalitat. El cost ha estat de 7.300 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada