El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha adaptat un itinerari d’uns 10 quilòmetres a la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà) i l’ha fet accessible per a cadires de rodes i persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’un camí a l’espai natural protegit de la Mollera d’Escalarre i l’embassament de la Torrassa. Per a poder-hi circular cadires de rodes l’amplada de la via s’ha fet d’1,5 metres i el terreny s’ha compactat i anivellat. Als marges de l’itinerari s’han col·locat fustes tractades per fer de suport i evitar l’erosió del camí.

Els usuaris agraeixen l’adaptació d’aquest itinerari, el segon adaptat dins el Parc de l’Alt Pirineu, ja que el primer s’està fent a Sant Joan de l’Erm. L’actuació de la Guingueta compta amb suport de l’Obra Social de La Caixa i ha suposat una inversió d’uns 27.000 euros.

La Mollera d’Escalarre, situada a la cua de l’embassament de la Torrassa, a més d’estar inclosa dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu, pertany a la Xarxa Natura 2000 i està catalogada a l’inventari de Zones humides de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada