El Parc Central s’omplirà d’activitats de la cultura japonesa per festejar l’arribada de la primavera

Els cirerers florits del passeig del riu, tot un símbol d’Andorra la Vella, són la inspiració de la primera Festa de la Primavera que se celebrarà aquest dissabte 30 de març al Parc Central, el programa de la qual s’ha presentat avui davant dels mitjans de comunicació, i que està basat en la cultura japonesa. A banda d’una àmplia diversitat de tallers, exhibicions i concerts gratuïts, la Festa de la Primavera preveu il·luminar els cirerers del passeig del riu amb una llum especial de color rosa les nits d’aquest divendres i dissabte.

La Festa de la primavera començarà a les 12 del migdia amb una actuació de tambor japonès i seguirà amb tallers d’origami, bonsai, de vestimenta de kimono i de maquillatge oriental. Hi haurà durant tot el dia i en diferents passis, a més, exhibicions de Kendo, de kimono i balls tradicionals japonesos, d’art sumi-e i de Troyana Ryu. La jornada es tancarà a les 20 hores amb una actuació de Shakuhachi, tal com ha detallat Sebastià Vidal, responsable d’Event 3.0, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment (veure programa adjunt).

Mònica Codina, consellera de Promoció Turística i Comercial i Recursos Humans, ha exposat que el Comú va rebre de bon grat la proposta presentada per Event 3.0 de celebrar una Festa de la primavera, tal com es fa arreu del món per celebrar el final de l’hivern i donar la benvinguda a la nova estació climàtica, on el floriment de plantes i arbres, especialment els cirerers, són el centre d’atenció d’aquesta celebració. En molts països, la celebració d’aquesta festa pren com a exemple el Japó, on el Sakura/Hanami és una de les tradicions més ancestrals en què la societat japonesa venera la natura, observa la seva fragilitat, i gaudeix de la bellesa de les flors, sobretot les de cirerer en floració.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que aquesta nova activitat s’ha programat amb l’objectiu de seguir potenciant que els ciutadans puguin viure el carrer en un espai com és el Parc Central, que des de fa uns mesos s’ha obert al passeig del riu i està obert les 24 hores del dia.

TOTES LES NOTÍCIES