El Parc Central acull temporalment una escultura de Cristina Babiloni

L'escultura Aqua i, a la dreta, l'artista Cristina Babiloni i el cònsol menor Miquel Canturri (Comú d'Andorra la Vella)
L’escultura Aqua i, a la dreta, l’artista Cristina Babiloni i el cònsol menor Miquel Canturri (Comú d’Andorra la Vella)

El Parc Central acull temporalment una nova obra d’art. En aquesta ocasió es tracta d’Aqua, de l’artista valenciana Cristina Babiloni. L’escultura ha estat cedida en col·laboració amb l’ambaixada Espanyola i està extreta de l’exposició Fragile, que actualment acull la institució. Es tracta d’una peça de bronze que estarà exposada a l’aire lliure entre sis mesos i un any, i que ajuda a refermar la bona entesa i la col·laboració sempre existent entre el Comú d’Andorra la Vella i l’ambaixada Espanyola i, també, entre ambdós països.

La cessió per part de l’ambaixada Espanyola de l’escultura Aqua s’ha fet oficial avui dijous al Parc Central, on han estat presents el cònsol menor i conseller de Cultura, Miquel Canturri; l’artista, Crisitina Babiloni i l’ambaixador Espanyol a Andorra, Carlos Pérez-Desoy. L’obra, ubicada a la zona propera als jocs del Parc Central, està creada en bronze. Aquest material noble, tal com ha explicat l’artista, es veu afectat per les condicions meteorològiques. Per aquest motiu, des de l’ambaixada i el Comú es va acordar que el Parc Central era el millor espai per a acollir-la.

En aquest sentit, Aqua és una obra abstracta que busca evocar una forma de peix que simbolitza l’aigua. L’artista ha treballat el bronze “accelerant el procés” perquè s’adapti a la seva línia artística i cromàtica, amb tonalitats blaves i turquesa. Amb tot i això, durant el temps que es trobarà a l’aire lliure, aquests colors aniran canviant i evolucionant, donant-li una nova imatge “que anirem descobrint”, ha remarcat Babiloni, “es pot posar negra, més blava i, quan nevi, semblarà que està flotant, ho podrem veure els pròxims mesos”. D’aquesta manera, l’artista vol convidar a la reflexió i, sobretot, a la preservació del medi ambient i dels entorns naturals.

L’acolliment d’Aqua al Parc Central segueix la intenció i l’objectiu del Comú de convertir-lo en un espai d’art contemporani a l’aire lliure, on tota la ciutadania té accés. El cònsol menor, Miquel Canturri, ha destacat el fet que l’arribada de l’escultura de Cristina Babiloni es dona la mateixa setmana en què s’ha anunciat el guanyador del Premi d’escultura urbana Pilar Riberaygua, Àngel Calvente.

Amb l’adhesió d’Aqua i Cristina Babiloni, són set els artistes que tenen les seves obres exposades al Parc Central. El cònsol menor ha remarcat que, d’aquesta manera, “s’obre el camí de cessions temporals i es dona la possibilitat a la ciutadania perquè puguin veure artistes no sols d’Andorra, sinó també d’arreu del món”.Cristina Babiloni

Nascuda a Castelló el 1981, Cristina Babiloni és una artista hispano-francesa que desenvolupa els seus estudis, vida i treball a Castelló. Llicenciada en dret i psicòloga de formació, va estudiar posteriorment l’art i gestió cultural. La seva carrera com a artista es remunta a més de 10 anys. Crea obres processuals basades en la matèria que les presenta en diferents formats: pintures, escultures, dibuixos, vídeos o objectes.

Treballa amb elements i substàncies més pròpies del món de la construcció o de la indústria de la ceràmica en un procés que es podria definir com “brutalista”. El seu posicionament conceptual està sempre relacionat amb la cura del medi ambient i la repercussió de l’acció de l’home sobre els ecosistemes naturals. La seva obra s’ha exposat en llocs com Sotheby’s Institute of Art, New York, (2022), Galería Álvaro Alcazar, Madrid (2021) i la Sala Pares de Barcelona (2019), entre d’altres.

TOTES LES NOTÍCIES