El pangolí, el mamífer víctima del tràfic il·legal

Pangolí
Un pangolí pot arribar a menjar 200.000 insectes en un dia (Istock.com)

El seu nom prové del malai “peng-guling” que significa el que s’enrotlla o el corró, i és que el pangolí quan dorm o se sent amenaçat s’enrotlla com una bola. Pertany a la família dels Folidots. L’esperança de vida d’aquest mamífer és d’uns setanta anys i és originari d’Àfrica equatorial.

Existeixen actualment 8 tipus d’espècies. La seva mida varia entre els 30 o 40 centímetres fins al metre de longitud, depenent precisament de l’espècie a la qual pertany.

Els seus sentits de l’olfacte i de l’oïda són molt bons, no obstant això, no pot presumir de tenir bona vista, malgrat ser un animal més aviat nocturn.

Sol moure’s i viure en solitari, o com a molt en parella, però no sol pertànyer a grans grups.

Els pangolins no tenen dents, per la qual cosa s’alimenten a través de la llengua que és llarga i enganxosa i així és com atrapen l’aliment, que en general són insectes tals com tèrmits i formigues, de les quals poden arribar a menjar-ne fins a 200.000 en un sol dia.

Són animals bastant tímids i poden alliberar una olor desagradable similar al que expulsen les mofetes.

Desgraciadament, el pangolí es troba en perill d’extinció, ja que és el mamífer amb el qual més es trafica, perquè tant la seva carn com les seves escates són de gran valor en paisos com la Xina o Vietnam.

TOTES LES NOTÍCIES