El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, va presentar divendres les dades de residus municipals als àmbits de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran corresponents al 2017. Les xifres, corresponents a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, l’Urgell i la Val d’Aran, indiquen que el Pallars Sobirà continua sent la comarca separa més els residus municipals amb un 46,47% de recollida selectiva neta, tot i que el 2017 en va disminuir lleugerament el percentatge respecte l’any anterior, aleshores havia estat d’un 48,16%.
Amb la implantació del model porta a porta, el Pallars Sobirà va començar a encapçalar la recollida selectiva neta a les comarques de Lleida l’any 2015 amb un 44,85%. Va passar en un any del 25,7% al 44,85%, un increment de quasi 20 punts. Actualment, el Pallars Sobirà és la segona comarca del país amb el millor índex de recollida selectiva després d’Osona amb un 52,36%.
La Cerdanya en aquesta ocasió ha incrementat gairebé tres punts la recollida selectiva neta respecte l’any passat però continua sent la comarca que menys separa els residus. El 2016 va obtenir un 19,5% i, actualment, es troba en un 22,3%.
Hi ha quatre comarques que superen la mitjana de Catalunya de recollida selectiva neta que se situa en el 32%. Són el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Segarra i el Pla d’Urgell.
Durant la presentació de les dades, Josep Maria Tost, ha defensat que incrementar la recollida selectiva de l’orgànica és clau, perquè “sense ella és impossible assolir els objectius comunitaris”. Ha recordat que també és important la recollida selectiva dels grans productors de residus, perquè “més del 50% dels envasos de vidre provenen d’hotels, bars i restaurants”, així com millorar la recollida a les capitals de comarca i als municipis de més de 50.000 habitants, “on hi ha milers de tones”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada