comu-canilloEl Palau de Gel ha tancat el segon semestre amb un resultat d’explotació de 45.892,18 euros, gràcies a la contenció de la despesa i als ingressos de la pista de gel, que suposen el 70% de la facturació. Això, suposa un 6,3% més que en el mateix període de l’any passat, segons ha explicat el coordinador d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol. D’altra banda, el Comú també ha presentat la liquidació dels comptes a 30 de juny, amb un saldo positiu d’1,4 milions d’euros. A més, s’han adjudicat les obres de la plataforma panoràmica i la ruta interactiva del Roc del Quer per un import de 441.143 euros i el lloguer d’un espai a Soldeu per ubicar-hi el parc infantil. 

Els més de 250.000 euros d’ingressos que ha suposat la pista de gel fins al 30 de juny han permès al Palau de Gel tancar el segon semestre amb un resultat de 45.892, 18 euros positius. El context, ha assenyalat el coordinador d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, permet augmentar freqüentació i facturació, sobretot en períodes de vacances. Així, al juliol, els ingressos van ser d’un 16,9% més que el 2014, sobretot per les estades esportives; mentre que a l’agost l’increment va ser del 25,4%, un fet que no es produïa des de fa 6 o 7 temporades, ha admès Oriol.

Encara que queda pendent la desestacionalització, els canvis engegats per aconseguir un major estalvi energètic “han funcionat”, ha dit el responsable d’Esports. “Hem pogut contenir i regular la despesa”, ha assenyalat.

Un altre d’aquests canvis que s’ha iniciat i que suposarà el tancament de la Pista de Gel durant les properes sis setmanes és el del sistema de producció de gel. Un cop instal·lat tot l’equip, ara es procedirà al desgel de la pista, a la connexió dels nous compressors, a la comprovació de l’estanqueïtat del circuit, la reparació de la tanca perimetral i als treballs d’il·luminació. Finalment, a partir del 19 d’octubre caldrà comprovar el funcionament i fer la posada en marxa per reobrir el dia 26. “És un canvi molt important”, ha avisat Oriol, i caldrà veure com afecta als comptes d’explotació. “A final d’any serà un correctiu important”, ha advertit.

Pel que fa al pressupost del Comú, a 30 de juny presenta un resultat d’1,46 milions de superàvit. Els ingressos arriben als 5,09 milions (46% executat) i les despeses són de 3,6 milions d’euros (33% executat). Com ha reconegut el cònsol major, Josep Mandicó, cal agafar els resultats de forma provisional però ha valorat positivament els ingressos obtinguts i la despesa executada de la majora de comissions que mostra “un pressupost ajustat i que s’està executant com estava previst”. “Veurem com acabarà”, ha admès, però “ara per ara, està controlat”.

Durant la sessió d’aquest diumenge s’ha aprovat l’ordinació d’un suplement de crèdit de 30.000 euros per assessorament jurídic i tècnic durant el 2015 en relació al litigi que mantenen Canillo i Encamp pel conflicte de competències territorial a la zona del riu Massat.

Projecte del Roc del Quer i parc infantil a Soldeu

El Comú de Canillo ha adjudicat aquest diumenge el projecte de construcció de la plataforma panoràmica i ruta interactiva al Roc del Quer a l’empresa Locubsa per un import de 441.143,65 euros i una durada dels treballs de 16 setmanes. Mandicó ha reconegut que “serà just”, tenint en compte l’arribada de l’hivern, i encara que ho haguessin volgut adjudicar abans mancaven uns informes. Ara, la idea és “que comenci el més aviat possible”.

En l’apartat social, s’ha signat un conveni amb el propietari Pere Casal per llogar un terreny a Soldeu per ubicar-hi un parc infantil. Serà “més gran i més accessible” que l’actual i el lloguer és de 800 euros mensuals per un període de 5 anys.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada