El Palau de Gel renovarà el sistema de producció de fred el 2014

El Palau de Gel està preparant el plec de bases del concurs públic per tirar endavant les reformes estructurals de la instal·lació de cara al 2014. Així ho ha indicat el coordinador del Departament d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, que ha afegit que almenys la renovació del sistema de producció de fred s’ha de fer l’any vinent ja que és la data límit per substituir el gas R22 que empra el sistema. De moment encara no se sap la inversió que cal fer, ja que estan pendents de saber si cal renovar tota la instal·lació de la pista, i alhora, estan estudiant quines fórmules es poden trobar a nivell de les empreses adjudicatàries per fer front a aquesta despesa.

El Palau de Gel està estudiant com fer front a la despesa que suposarà la renovació del sistema de producció de gel, uns treballs que s’emmarquen dins de la reforma estructural que cal fer a la infraestructura per reduir la despesa energètica. El coordinador del Departament d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, que actualment es fa càrrec de la gestió del complex, ha explicat que entre l’octubre i el novembre de l’any vinent es compleix la data de finalització de la utilització del gas R22 que s’usa per a la refrigeració de la pista, i que per tant el que està clar és que al 2014 s’ha de canviar el sistema de producció de fred.

Per aquest motiu, s’està treballant amb el plec de bases i s’estan estudiant quines fórmules es poden fer servir a nivell de les empreses adjudicatàries per fer front a la despesa, i no es descarta que les obres es puguin donar en concessió. Tot i que es va fer una auditoria per fixar el cost de les actuacions a fer, que ascendien a un milió d’euros, encara no se sap quant costarà la renovació del sistema de producció de gel perquè la substitució del gas implica que s’hagi d’instal·lar una nova torre de refrigeració, però no s’ha determinat si cal renovar tot el circuit per on circulava el gas o pel contrari es podria mantenir.

Oriol ha dit que el que tenen clar és que les obres s’hauran de fer durant el 2014 i que una part de la instal·lació es podrà treballar amb la pista de gel oberta, mentre que el tancament de la pista es farà coincidir amb temporada baixa.

Creació d’una zona infantil a la pista de gel

Una de les inversions previstes per aquest any 2013 és la creació d’una zona específica per a infants a la pista de gel, amb l’objectiu d’oferir nous atractius a la instal·lació. La intenció és establir una part de la pista d’ús restringit per a nens, on s’hi col·locaran diverses atraccions com ara un circuit de cotxes elèctrics. Francesc Oriol ha dit que la inversió no serà excessiva però sí que tindrà un pes, per la qual cosa estan buscant patrocinadors que els ajudin a fer front a la despesa. També durant aquest any es farà una renovació parcial dels patins de lloguer.

TOTES LES NOTÍCIES