El coordinador del Departament d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, ha explicat a l’ANA que el Palau de Gel està experimentant una petita recuperació a nivell de facturació. De fet, el 2012 es va tancar amb un dèficit de 90.000 euros, inferior als 160.000 del 2011, els 170.000 del 2010 i els 300.000 del 2009, i pel que fa al 2013, al gener s’han assolit xifres similars a les de l’any passat, i al febrer la facturació ha augmentat un 18%, sobretot gràcies a l’increment d’usuaris de la pista de gel. Segons Oriol, la recuperació s’explica pel fet d’oferir un horari més lineal i permanent, d’haver recuperat el restaurant i amb ell els productes combinats, i les promocions que s’han fet que han permès recuperar el client de grup durant la setmana i l’usuari particular els caps de setmana.

La Comissió Rectora del Palau de Gel va aprovar la setmana passada el tancament de comptes del 2012, amb un dèficit d’explotació de 90.000 euros, considerablement inferior als últims tres exercicis. Aquesta millora dels resultats de l’exercici s’ha aconseguit gràcies a l’esforç de reducció de les despeses, a l’externalització dels serveis de restauració i de gimnàs, que permet disminuir les despeses de personal, al fet d’haver dut a terme petites obres que han permès una reducció de la despesa energètica, i gràcies a l’assumpció, per part del Comú, de la gestió del Palau de Gel.

En canvi, a nivell d’ingressos, el 2012 es va tancar amb una davallada del 18%. Concretament, la facturació de la pista de gel va davallar un 21%, que es va veure compensada per l’increment d’un 20% de les estades esportives. Un dels motius pels quals s’han reduït els ingressos és que el restaurant va estar tancat des de l’estiu fins a principis de la temporada d’hivern, per la qual cosa els altres serveis es van veure afectats pel fet de no disposar d’aquest producte.

L’inici del 2013, segons Francesc Oriol, mostra una tendència a la recuperació de les xifres de facturació, sobretot del producte estrella, la pista de gel. Concretament, el febrer es tancarà amb un increment d’entre un 16 i un 18% dels ingressos, gràcies a l’ampliació d’horaris de la pista de gel, i el bon funcionament de la nova externalització del restaurant, que també ha fet incrementar els productes combinats.

Aquestes bones xifres, sumades a les previsions que hi ha de cara l’estiu, amb reserves d’estades esportives per a totes les setmanes de juliol i agost, fan pensar que el 2013 es tancarà amb uns bons resultats. Tot i això, Oriol reconeix que el poder adquisitiu dels turistes és cada cop més baix, i que per tant és cada cop més difícil vendre productes d’oci, encara que, com en el cas del Palau de Gel, sigui un producte exclusiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada