El Govern ha adjudicat el servei d’anàlisi, desenvolupament i implantació de la nova publicació digital del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) a l’empresa Raona S.L. per un import de 177.146 euros. Aquesta adjudicació permetrà dur a terme la modernització de la pàgina web del BOPA, que no ha experimentat canvis significatius des de la seva creació l’any 1996.

La nova plataforma ha de donar resposta a la ciutadania facilitant al màxim la recerca de documentació legal emanada de les institucions públiques i parapúbliques.

La nova pàgina incorporarà diversos aplicatius per poder consultar el BOPA des de qualsevol dispositiu mòbil o tauleta electrònica, oferint la possibilitat de rebre de manera automàtica i regular la informació prèviament sol·licitada. També disposarà de serveis de valor afegit personalitzats a la ciutadania com poden ser: el BOPA a la carta, alertes d’un tema concret, “les meves cerques”, el BOPA al mòbil o a la tauleta, subscripció a documents, etc.

Una altra de les novetats serà el pas a un motor de recerca que permetrà buscar la informació de manera àgil i efectiva a través de la introducció de paràmetres molt més genèrics.

La reforma del BOPA va, a més, lligada a la futura implantació de la signatura digital, ja que permetrà les institucions trametre per via telemàtica els documents a publicar amb plena validesa legal signats electrònicament.

Un dels eixos fonamentals d’aquest projecte és la supressió de l’edició en paper i el reconeixement del BOPA com a servei públic universal i gratuït, lliurement accessible per Internet a tots els ciutadans mitjançant l’edició en suport digital, edició que la futura llei oficialitzarà i dotarà de plena autenticitat i validesa jurídica.

L’objectiu del Govern és que la nova pàgina web pugui estar operativa el primer semestre de l’any vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada