El nou superaliment dels dietistes: el Kale

L'hortalissa kale
L’hortalissa kale (Getty Images)

El Kale és una hortalissa, més coneguda amb el nom de col arrissada, pertanyent a la família de les Brassica Oleracea, que inclou també el bròquil, la coliflor o la col. De color verd intens i sabor amarg, aquesta verdura és originària d’Alemanya, des d’on es va estendre a la resta d’Europa i del món, sent en l’actualitat un producte molt valorat a causa dels nombrosos beneficis que aporta al nostre organisme, entre ells:

  • Aporta ferro, reforçant el sistema immunitari.
  • Alt contingut en calci, i molt més absorbible que el de la llet.
  • Prevé l’anèmia.
  • Augmenta els glòbuls vermells.
  • Conté gran quantitat de minerals (potassi, magnesi), així com vitamines A, C i K.
  • Protegeix dels refredats i els virus.
  • Té alt poder antioxidant, important per a retardar l’envelliment.
  • Depura l’organisme, gràcies al seu alt percentatge d’aigua, per la qual cosa aporta poques calories i ajuda en els programes de pèrdua de pes.
  • Manté els ossos en bon estat.
  • Prevé el càncer.

Aquest aliment a més és molt versàtil en la cuina, podent-se presentar fred en amanides, saltat amb altres verdures o pernil, en truites o substituint en els plats a espinacs i bledes

TOTES LES NOTÍCIES