Escaldes-Engordany disposarà d’un nou rocòdrom a principis d’octubre. El departament d’Esports del comú està treballant en una nova instal·lació, que s’ubicarà a la planta subterrània 3 del Centre social i recreatiu de l’avinguda Fiter i Rossell, propietat de la corporació escaldenca. La sala, de 170 metres, podrà acollir fins a 40 escaladors a la vegada, ampliant així la capacitat de les instal·lacions actuals que hi ha a Caldea, que pateixen goteres i que són una molèstia important pels usuaris. D’aquí que aquesta fos una aposta prioritària del comú escaldenc per aquest any, tal i com ha explicat el conseller d’Esports, Jordi Vilanova.

El projecte del nou rocòdrom costarà 80.000 euros i s’espera que esdevingui un centre d’escalada polivalent i modern, adaptat a tot tipus de públic i nivell. De fet, serà tota una referència al país perquè inclourà una paret amb rerefons digital, que funcionarà amb l’aplicació mòbil MoonBoard. Aquest tipus de tauler de formació, que s’il·luminarà amb llums led per marcar les preses, és l’eina d’entrenament de força més eficaç per a l’escalada. L’app permetrà als usuaris entrenar amb els mateixos problemes d’escalada que altres d’arreu del món. Les infraestructures d’aquest tipus més properes al Principat es troben a Barcelona i Saragossa.

Una altra de les novetats de la instal·lació és que permetrà fer pràctiques de ràpel, així com també treballar diverses tècniques de rescat de muntanya. Fins i tot es podrà simular el recorregut d’una travessa. En conjunt, les obres consistiran en col·locar una zona d’escalada amb una corda de deu vies permanents, des d’iniciació fins a un grau de dificultat 7c, amb una alçada de 6,5 metres, una amplada de de 6,6 i una superfície de 110 metres quadrats. També s’instal·larà una zona ‘bulder’ o escalada sense corda, amb dues zones diferenciades. Una serà d’iniciació per a infants o adults, amb una capacitat per a onze escaladors simultanis. L’altra serà per a escaladors avançats amb alçades que oscil·laran entre els 3,2 i els 4,5 metres, amb desploms importants i sostre generós i que tindrà capacitat per sis escaladors simultanis. La superfície total destinada a aquesta zona serà de 120 metres quadrats.

El responsable de l’escola d’escalada, Àlex Reolid, ha comentat, durant la visita d’aquest dimecres al matí a les instal·lacions del nou rocòdrom escaldenc que, tot i que es perd una mica d’alçada respecte al que hi ha a Caldea, la diferència no es notarà, ja que la sala és més gran i oferirà moltes més oportunitats d’entrenament. Reolid també ha volgut posar de manifest la bona temperatura del lloc, el qual permetrà entrenar amb bones condicions climàtiques tant a l’estiu com a l’hivern. En aquest sentit, el conseller d’Esports ha destacat que s’han demanat les certificacions corresponents per poder acollir, a partir d’ara, campionats d’alçada, i ha recordat que ja està confirmada la prova del Circuit d’Andorra d’Escalada Esportiva.

Les obres de la nova instal·lació està previst que comencin el proper 10 de setembre i que s’allarguin unes tres setmanes. La voluntat és que el nou centre d’escalada estigui operatiu la primera setmana d’octubre. Els serveis que s’oferiran són els següents: l’escola d’escalada, per a infants i joves de 6 a 14 anys; classes particulars i per a grups, entrada de dia i abonaments de temporada. L’horari previst d’obertura serà de cinc de la tarda a deu del vespre durant tota la setmana, excepte els dimecres que obrirà a les tres de la tarda. L’objectiu del departament d’Esports és que el centre es pugui anar ampliant en funció de l’acceptació i la demanda dels usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada