El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Turisme i Medi Ambient, el reglament del Cos de Banders, amb l’objectiu d’acomplir el desplegament que preveu la llei del cos, que data del passat any 2008. De fet aquesta mateixa llei marcava un període d’un any per desenvolupar aquest reglament.

D’aquesta manera, es regulen aspectes d’organització, distribució del temps de treball o la descripció i us del vestuari, material i mitjans tècnics, entre altres.

A més, com a aspecte a remarcar, el nou Reglament detalla d’una forma clara i precisa la carrera professional dins del Cos. D’una manera específica, s’hi fa esment de les especialitzacions i es detallen les condicions d’accés, de promoció i d’assoliment d’una plaça en un concurs, així com les tasques que hauran de realitzar.

El text també contempla les funcions específiques de cada perfil de bander, la distribució del temps de treball, les condicions del port d’arma, les diferents formacions a les quals poden accedir els banders, i a nivell general tots els drets i deures que comporta l’exercici de la professió.

El Cos de Banders va ser regulat per primera vegada amb el reglament del Cos de Banders de l’1 de juny de 1988, si bé aquesta norma ja reconeixia l’existència anterior d’aquests agents. El Reglament els va crear com un “servei especial” i la Llei de la funció pública els va definir com un cos especial dins de l’Administració general.

Posteriorment, la llei 32/2008, del 18 desembre, va aprofundir en la configuració del col·lectiu i va dotar el Cos d’una regulació nova i actualitzada. Aquesta norma ha reconegut la important tasca que duen a terme els efectius del Cos en matèria de protecció i conservació del medi ambient i del patrimoni natural per al gaudiment de les generacions presents i futures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada