El nou President de Càritas Andorrana és rebut pel Copríncep episcopal

L’Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives ha rebut al Palau episcopal de la Seu d’Urgell el recentment nomenat President de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora i Ramonet. Aquesta ha estat la primera entrevista formal que tenien l’Arquebisbe d’Urgell i el President de Càritas Andorrana després del seu nomenament el passat 15 de juliol.

Rocamora ha explicar al Copríncep les principals funcions i projectes que la Institució té al davant i la feina que porta a terme a través de les Càritas parroquials del Principat d’Andorra. L’acció de Càritas Andorrana és àmplia i se centra en l’assistència i en la promoció de les persones i el desenvolupament integral de la dignitat de tota persona que es trobi en situació de necessitat.

Càritas Nacional Andorrana forma part i està representada a Caritas Internationalis, la confederació de 165 organitzacions catòliques de caritat, ajuda, desenvolupament i serveis socials, que actuen en 200 països i territoris arreu del món. Treballen tots amb esperit de fe i caritat pels pobres i oprimits. La primera organització de Caritas fou establerta per Lorenz Werthmann  el 9 de novembre de 1897 a Alemanya. Altres Caritas nacionals aviat es formalitzaren a Suïssa (1901) i Estats Units (Catholic Charities, 1910).

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.