El  nou passaport biomètric de tercera generació, que incorpora mesures de seguretat internacionals, entrarà en vigor el 6 de febrer. La nova aplicació informàtica destinada a personalitzar aquests passaports estarà enllestida en aquesta data en la qual es començaran a expedir els documents als ciutadans andorrans.

El número de passaport, variarà amb cada emissió d’un nou document per a un mateix titular, i estarà format per la lletra majúscula “O” seguida de set xifres. Aquesta numeració serà la utilitzada pels andorrans per als tràmits associats a desplaçaments fora d’Andorra com poden ser les reserves de bitllet electrònic. En la llibreta també apareixerà la tradicional numeració del passaport, que passarà a ser el número fix d’identificació a efectes legals.

En la zona de lectura automàtica de dades personals, el passaport conserva el Número d’Identificació Administrativa (NIA) del titular constituït per 6 xifres i una lletra, conegut també per número de cens, amb la finalitat de facilitar aquells tràmits en què és necessari acreditar-lo.

Els nous passaports disposaran, a la pàgina on s’incorporen les dades personals i la fotografia, d’una impressió amb làser i color sobre una base de policarbonat, que permet la gravació de la fotografia del titular en color, i que d’altra banda garanteix una millor conservació d’aquesta pàgina, ara que la vigència dels passaports pot arribar a 10 anys. Aquesta pàgina també incorpora un xip i dues zones, una d’inspecció visual i una altra de lectura automàtica.

A partir de l’emissió dels nous documents, les fotografies s’hauran de fer en la cabina fotogràfica especial instal·lada a les dependències del Servei de Tràmits, a la planta baixa de l’edifici Administratiu del Govern, en el mateix moment que l’interessat presenti la seva sol·licitud o bé en les cabines instal·lades en els serveis de Tràmits dels Comuns, a excepció del Comú d’Andorra la Vella, a Santa Coloma i al Pas de la Casa.

Els passaports actuals segueixen sent vàlids fins a la seva data de caducitat. Per renovar-lo, cal adreçar-se al Servei de Tràmits del Govern d’Andorra. Els andorrans residents a l’estranger s’han de posar en contacte amb el Ministeri d’Afers Exteriors.

El preu dels nous passaports serà de 43 euros pel d’una durada de 5 anys i de 62 pel d’una durada de 10 anys.

9 comentaris

  1. Deixeu-vos de passaports nous i espavileu a posar un DNI si us plau!
    El passaport es aparatos, a vegades fa molta mandra portar-lo! Un DNI tel poses a la cartera i au!

    1. Per quant aprenguis a escriure. De totes formes a tu no et cal, veig que surts amb una estelada al Facebook per lo que m’imagino que ets español i ja en tens de dni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada