Una nova obra més de l’artista andorrana Samantha Bosque ja llueix als carrers del país, aquesta vegada a Encamp. El mural reconstrueix el paisatge del segle XX i repinta l’antiga Casa Viliella sobre l’actual. D’aquesta manera, el mític padrí de la Casa Viliella torna a treure el cap pel balcó de la façana. L’obra de Bosque, inspirat en una foto d’arxiu, ho ha fet realitat. “La idea era recuperar un element històric per la parròquia, com és la Casa Viliella, i també aquells que hi vivien”, ha destacat l’artista durant la presentació de l’obra en societat. La confecció del treball final ha portat gairebé dos mesos de feina però els encampadans i també el cònsol major, Jordi Torres, s’han mostrat satisfets pel treball final. “Voler reconstruir com era abans tota la zona i que realment tingués l’impacte que ha tingut no era quelcom segur”, ha apuntat Torres.

Bosque ha explicat que a nivell de concepte aquesta nova obra no varia gaire respecte les que ha fet a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany o Canillo. “Utilitzar les parets com un element per envellir l’entorn i a la vegada recuperar elements històrics”. L’artista ha invertit prop de 100 litres de pintura. La idea va néixer arran de la necessitat de repintar tota la façana de l’edifici actual perquè la plaça de Sant Miquel s’utilitza per fer diverses activitats destacades a la parròquia i es volia donar una nova cara. D’aquesta manera, la propietat de l’edifici ha repintat de blanc totes les cares de l’immoble i Bosque ha implementat el seu mural a la cara que dona a la plaça. El pressupost final de l’obra ha estat de 15.000 euros, dels quals el consistori se’n fa càrrec de 12.000.

Pel que fa als anys de durada de l’obra, el cònsol ha apuntat que mentre no hi hagi un estat de deteriorament molt accentuat s’anirà conservant i la idea és que les pintures tinguin una durada de deu anys. “És un privilegi treballar en alçada i amb vistes a la muntanya, ara que ve l’hivern m’hauré de muntar una bastida dins de l’estudi”, ha ironitzat Bosque, que s’ha mostrat nostàlgica per haver de tornar a l’estudi durant les èpoques de més fred. Tot i això, ha apuntat que quan torni de vacances ja té algun altre projecte sobre la taula, que no ha volgut desvelar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada