bombersA partir de l’any vinent, i gràcies al fet que el pressupost per al 2014 preveu que puguin cobrir-se les vacants dels cossos especials generades fins aquest any, el model de funcionament dels bombers basat en hores extres canviarà del tot. Segons les fonts consultades, la reestructuració amb què treballa la direcció és aconseguir retallar les hores extres a zero i que els agents facin les seves especialitats dins dels horaris laborals. D’aquesta manera, la direcció també podrà fer la redistribució d’hores en funció dels dispositius especials, les baixes laborals o activitats que s’organitzin que requereixin dels seus serveis. L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) a través d’un comunicat de premsa ha denunciat que els canvis que es volen realitzar a principis d’any es fan ‘fora els marges de les actuals lleis i reglamentacions aplicables al Cos de Bombers’.

Cada any el Cos de Bombers pressupostava un paquet d’hores extra perquè els agents havien de fer les hores de les vacants que no es cobrien. Aquest 2014, però, el pressupost preveu la contractació de personal fix extern per cobrir les baixes generades fins a l’exercici del 2014, per la qual cosa la direcció ho aprofitarà per fer un canvi en el model de funcionament i reduir, d’entrada, les hores extra a zero.

Aquest fet li permetrà organitzar els bombers de forma que tots facin les seves especialitats dins dels horaris laborals i, a més, poder redistribuir les hores en funció dels dispositius especials, les baixes laborals o els serveis en activitats puntuals que es realitzin al país. Al mateix temps es faran menys guàrdies de 24 hores i es programaran jornades de 8 o 12 hores per fer entrenaments i formacions segons les especialitats.

De la mateixa manera, tal com avançava aquest dimarts el Diari d’Andorra, la reestructuració del cos també contempla reduir un efectiu a les casernes de Canillo i la Massana i deixar-los amb tres agents. Segons afirmen les fonts consultades, estadísticament el número de serveis i la seva importància en aquestes casernes permet a la direcció fer la reducció sense cap risc.

Des de l’ABA han emès un comunicat en el qual mostren el seu rebuig a la reestructuració, un rebuig que recorden ja el van expressar quan la direcció va sotmetre a votació del personal aquest canvi.

L’ABA creu que es vol regular el Cos de Bombers ‘a la conveniència de les direccions i dels Govern de torn, sempre fora el marges de les actuals lleis i reglamentacions aplicables al Cos de Bombers’ i tornen a reclamar una llei específica per al cos.

El sindicat es mostra contrari a establir un mínim de tres efectius a les casernes de Canillo i la Massana. Diuen que ‘el fet que es realitzin permanències de tres efectius minva de molt la seguretat, la rapidesa, la qualitat, i les possibilitats d’eficàcia i eficiència que s’esperen i que s’està en dret de rebre de les nostres intervencions’.

Exigeixen que s’aturin els canvis i han demanat una reunió amb el ministre Xavier Espot i han convocat una assemblea.

1 comentari

  1. Ja era hora d’acabar amb aquest abús. Ara cal acabar que durant el servei jaguin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada