RTVA

La Casa Rossell d’Ordino estrena aquest dimarts un nou enllumenat que posa en valor el seu patrimoni com a zona històrica i cultural. El cap de Govern, Antoni Martí, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, la ministra de Cultura, Olga Gelabert, i els cònsols d’Ordino, Àngel Mortès i Gemma Riba, han presentat avui la nova il·luminació en un acte obert a tot el públic.

El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, des del Departament de Patrimoni Cultural, va proposar a FEDA patrocinar el nou enllumenat artístic de Casa Rossell per tal de continuar amb l’objectiu de posar el patrimoni cultural de l’Estat a l’abast de la ciutadania. Aquesta és una acció més que s’afegeix als treballs que ha dut a terme el Govern en els darrers anys de consolidació estructural dels edificis que formen el conjunt de Casa Rossell, i que han representat més de 300.000 euros d’inversió.

A més, l’enllumenat artístic, que ressalta les qualitats i la monumentalitat de la Casa Rossell d’Ordino, s’esdevé després de la iniciativa del Govern, amb la col·laboració del Comú d’Ordino, d’obrir la totalitat dels jardins perquè puguin ser visitats pels ciutadans i visitants de la parròquia.

La il·luminació té en compte els criteris d’eficiència energètica i compta amb un total de 80 punts amb tecnologia LED i de baix consum. Així, els llums ressalten alguns elements de la construcció, com són les finestres, façanes, els passos entre les diferents construccions i el mur de pedra del corral.

En l’acte d’inauguració de l’enllumenat, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha assenyalat que la Casa Rossell és la millor carta de presentació del poble d’Ordino, i ha remarcat que els esforços del Govern sempre han estat per conservar el patrimoni com s’ha conegut sempre i traspassar-lo en iguals o millors condicions a les generacions futures.

D’altra banda, la presidenta de FEDA i ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que Forces Elèctriques d’Andorra va assumir el patrocini de l’enllumenat en el marc del seu compromís amb l’interès públic, i per contribuir a posar en valor el patrimoni. A més, ha assenyalat que els treballs han anat a càrrec de dues empreses andorranes, ATEC, que va redactar el projecte, i PIME SA, que ha realitzat els treballs. D’aquesta manera FEDA reforça, encara més, el seu compromís amb el país i amb el teixit productiu.

El cap de Govern, Antoni Martí, i el cònsol major d’Ordino, Àngel Mortès, han estat els encarregats de d’engegar l’enllumenat, que a partir d’ara farà més visible la Casa Rossell d’Ordino totes les nits.

El cost total de l’enllumenat, assumit per FEDA, ha estat de 50.281,69 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada