Aquesta setmana ha tingut lloc la recepció d’obra del nou edifici sociocultural L’Estudi, a Ordino, que començarà les activitats amb el nou curs 2018-2019, però la inauguració es farà en ple funcionament el dissabte 29 de setembre amb una jornada de portes obertes destinada al públic familiar.

Els arquitectes han mostrat l’obra acabada a la cònsol menor, Gemma Riba, i la consellera d’Educació, Joventut, Cultura i Benestar Social, Vanessa Fenés. L’edifici, ubicat al Peu del Puiet (carrer Antoni Fiter i Rossell), amb una superfície total de 1.375 m2, se situa al cor de la vida infantil, al costat de les escoles andorrana i francesa, de l’escola bressol i del parc Prat de Call. Això donarà més comoditat als infants que són usuaris habituals dels serveis socioculturals de la parròquia.

La ludoescola, actualment dividida entre Casa Ferino i l’edifici Casa Pairal, s’instal·larà a les plantes baixa i primera, que estaran connectades per un tobogan, que ja s’ha estrenat aquest divendres. Un altre avantatge de la nova ubicació és que hi haurà un espai exterior, una terrassa i un pati per jugar.

De les tres plantes, l’última estarà ocupada per La Capsa, on el Club Foto estrenarà ciclorama i podrà impartir més tallers i activitats gràcies a la redistribució de les aules, que han estat pensades per a això. A l’última planta hi haurà la biblioteca, amb sala de lectura, sala d’estudi i bebeteca.

Es continuaran programant sessions de contacontes i activitats per fomentar la lectura entre els més joves. En la remodelació de les escoles velles s’hi han invertit 2 milions d’euros, atenent les diferents normatives de protecció. Es tracta d’un bé d’interès cultural, protegit per Patrimoni, pel fet que és una obra representativa de l’arquitectura del granit. El nou centre vol ser un espai dinàmic i obert a tots els ciutadans de la parròquia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada