El nou edifici del COEX tindrà el projecte redactat en tres mesos

El  Consell de Ministres ha adjudicat aquest dimecres la redacció del projecte i la direcció de les obres de construcció de la nova base de l’Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX), que se situarà a Encamp, al costat de la boca est del túnel de les Dos Valires. Els treballs aniran a càrrec de l’arquitecte guanyador del concurs d’idees, Lluís Ginjaume, i s’hauran d’elaborar en un termini de dotze setmanes, per tal que posteriorment es puguin licitar les obres de construcció. Per a aquest projecte, el pressupost d’enguany ja inclou una partida de 270.000 euros, tot i que el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha indicat que requerirà de dotacions plurianuals.

Pas important aquest dimecres per fer realitat un dels projectes que fa anys que està sobre la taula i que permetrà traslladar a un edifici de propietat els serveis de conservació de carreteres, els equips de viabilitat hivernal de la zona sud del país i del taller mecànic que dona servei a tots els vehicles de l’administració pública. El Govern ha adjudicat la redacció del projecte i la direcció d’obra, com a pas previ per licitar les obres de construcció.

El nou equipament s’emplaçarà en un terreny propietat del Govern situat sota els viaductes d’enllaç a la boca est del túnel de les Dos Valires, a la parròquia d’Encamp. Aquesta nova base ha de substituir l’actual, situada a l’antiga plaça de braus, que s’ocupa en règim de lloguer.

D’altra banda, i també en matèria d’ordenament territorial, el Consell de Ministres ha aprovat un conveni amb el comú de Canillo per executar de forma conjunta els treballs de manteniment que farà el Govern i els de millora, que van a càrrec del comú, en un tram de la carretera de Montaup, pròxima al Mirador del Roc del Quer. Les obres consisteixen en la construcció d’un mur per estabilitzar la plataforma de la carretera, així com l’eixamplament de la carretera per disposar d’una voravia d’un metre i mig d’amplada entre el mirador i l’aparcament públic que s’hi ha habilitat.

Text i foto: ANA