El nou doble carril de la Massana s’obre el 3 de desembre

Filloy durant la inauguració del carril a la Massana
Filloy durant la inauguració del carril a la Massana. Foto: SFG

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, s’ha desplaçat aquest divendres al matí a la Massana per conèixer de primera mà l’estat de les obres de la fase 2 d’eixample i rectificació de la CG-3 entre la rotonda de la boca oest del túnel de les Dos Valires i la cruïlla amb la CS d’Anyós.

Filloy ha recordat en declaracions a la premsa que el projecte permet guanyar uns quatre metres per cada costat de la via i, d’aquesta manera, la secció de carretera quedarà amb la voravia del costat esquerre (muntanya) acabada, es disposarà d’un carril més (arribant a tres carrils de circulació: dos en sentit sud i un sentit nord) i es mantindrà el carril bici en sentit ascendent.

En aquest sentit, el ministre ha posat en relleu que, podent disposar de tres carrils, les proves efectuades a principis del 2019 van corroborar que comptar amb dos carrils de baixada i un de pujada resulta ser una millora significativa en aquest tram. I és que d’aquesta manera s’amplia la capacitat de la xarxa, donant una major fluïdesa al trànsit de la zona.

Així doncs, tot i que es preveu que les obres finalitzin el maig del 2022, Víctor Filloy ha anunciat que el Ministeri que encapçala ha efectuat les gestions oportunes per poder disposar del tercer carril a partir del 3 de desembre d’enguany. Un avançament que té especialment en compte la pròxima temporada d’esquí, així com les possibles complicacions derivades de les condicions hivernals.

Tanmateix, Filloy ha precisat que, tot i que els dos carrils de baixada estaran actius la gran part del dia, pot haver-hi moments puntuals en què es torni a un únic carril de baixada tenint en compte que les obres segueixen en marxa. “Intentarem mantenir al màxim el doble carril obert, però puntualment podem trobar una altra vegada la circulació reduïda a un carril, ja que l’obra encara està en marxa”, ha afirmat, i ha emfatitzat que aquesta situació s’hauria de donar “fora dels moments crítics de la via”.

“Tant la constructora com els departaments tècnics del Govern han fet els esforços perquè la via es pugui obrir al més aviat possible”, ja que “és un lloc de congestió sobretot en hores punta“, ha clos el ministre.

La cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, i el conseller de Comú Massanenc, Josep Maria Agell, han assistit a l’acte.

TOTES LES NOTÍCIES