El nou director de Bombers reclama amb urgència un centre nacional d’emergències

Jordi Farré, director adjunt del Cos de Bombers
Jordi Farré, director adjunt del Cos de Bombers. Foto: SFG

És prioritari crear un centre nacional d’emergències per donar una resposta eficaç i coordinada a qualsevol imprevist. Així de contundent ha estat el nou director del Cos de Bombers al seu pas per ‘La Rèplica’.

La pandèmia ha endarrerit moltes actuacions governamentals, una de les quals és la posada en funcionament del Centre Nacional d’Emergències. El Cos de Bombers considera que és vital que es tiri endavant.

Jordi Farré també ha explicat que apagar incendis només representa un 4% dels serveis que efectuen. La majoria de les seves actuacions, un 74%, són de transport sanitari, seguit de les assistències tècniques i els salvaments, que inclouen els rescats de muntanya.

De fet, un dels reptes que es planteja el nou director dels Bombers és impulsar la figura del bomber infermer. Per ara, n’hi ha 6 i 3 en procés de formació. “En un rescat de muntanya és una figura que la víctima segur que agraeix”.

A ‘La Rèplica’, Farré ha informat que enguany hi ha hagut una vuitantena de rescats, la meitat dels quals de gent que fa esport de muntanya.

A més, ha assegurat que d’aquí a unes setmanes tindran preparat el reglament del comitè mèdic que ha de vetllar perquè tots els efectius estiguin capacitats per fer les seves tasques.

1 comentari

  1. Això està molt bé, els bombers fen les urgències mèdiques, i la meva pregunta es, cuan hi ha un foc que farem si els mateixos que es a de salva del foc estan fen urgències amb les ambulàncies. Pots ser que deixin la feina sanitària als sanitaris i els bombers a seva feina

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES