El nou dipòsit de CAPESA començarà a funcionar la primera setmana de juliol

Un cop s’instal·li la coberta del nou dipòsit de CAPESA, prevista per aquest dimecres, l’equipament, de 2.500 metres cúbics, podrà començar a funcionar a partir de la primera setmana de juliol “de forma provisional”. Així ho ha confirmat aquest dimarts, durant una visita a les obres, el president de CAPESA, Eduard López, que ha recalcat que malgrat no comptar amb totes les connexions i funcionar de forma transitòria, amb el nou dipòsit, que complementa l’actual de 800 metres cúbics, “tindrem una autonomia de 24 hores i, per tant, comptarem amb una capacitat tres vegades més gran que la que tenim actualment”. En aquest sentit, tot i comentar que s’hauran de mantenir tots els protocols de seguiment dels nivells de terbolesa, López ha destacat que “es podrà fer molt més assossegadament”. Pel que fa a l’ampliació de capital prevista, d’1,3 milions d’euros, López ha detallat que el projecte ja ha estat aprovat pel Consell d’Administració i, per tant, el pròxim 16 de juny, durant una assemblea general extraordinària, s’informarà a tots els accionistes de les condicions d’adquisició de les accions, que sortiran a un preu de venda de 43 euros i es limitaran a un màxim d’un 2% per accionista. En cas que cap particular adquirís accions, fet que segons López és “molt poc probable”, el Comú, que ja ha desbloquejat els 1,3 milions necessaris, “assumiria la totalitat de l’ampliació, passant del 6,3% d’accions actual a 23%”.

El nou dipòsit de CAPESA de 2.500 metres cúbics que ha de posar fi als problemes de subministrament d’aigua que pateix actualment la parròquia d’Escaldes, començarà a funcionar de forma provisional durant la primera setmana de juliol. Així ho ha explicat, aquest dimarts durant una visita a les obres, el president de CAPESA, Eduard López, que també ha recordat que amb el nou equipament s’augmentarà fins a les 24 hores la capacitat d’autonomia i, per tant, tot i que es mantindran els protocols de control dels nivells de terbolesa, “es podran fer de forma molt més assossegada”.

Pel que fa a l’ampliació de capital prevista d’1,3 milions d’euros, que ha de permetre tirar endavant la construcció d’un segon dipòsit d’idèntiques característiques, López ha explicat que el Consell d’Administració “ja ha aprovat el projecte” i, per tant, ha indicat que el pròxim 16 de juny, durant una assemblea general extraordinària, s’informarà a tots els accionistes -750 actualment- de les condicions d’adquisició. López, però, ha recordat que d’acord amb els estatuts, “aquesta assemblea només es podrà celebrar si es compta amb la representació del 50% de l’accionariat”. En cas d’efectuar-se, les accions sortiran a un preu de venda de 43 euros i es limitaran a un màxim d’un 2% per accionista, a excepció del Comú, que tal com ha precisat López, “poden adquirir tantes com vulguin”. En aquest sentit, López ha comentat que en el cas “extrem” que cap accionista adquirís part de l’ampliació, el Comú, que ja ha desbloquejat els 1,3 milions previstos, “assumiria la totalitat de la mateixa, passant del 6,3% d’accions actual a 23%”.

De forma similar, i malgrat recalcar que provisionalment la connexió d’aigua “no funcionarà directament des del nou dipòsit, sinó que s’enviarà des de l’antic”, el conseller de Serveis i Manteniment d’Escaldes-Engordany, Josep Ramon Tudel, ha valorat que gràcies al nou equipament “ja tindrem autonomia suficient per subministrar aigua durant moltes més hores” i, per tant, en cas de produir-se un tall de subministrament, “la població no se n’adonarà”. A més, també ha aprofitat per indicar que les obres “s’estan complint en els terminis estipulats” i per explicar que, en cap cas, les pluges haurien d’endarrerir l’execució dels treballs.

Text i foto: ANA