El nou centre ‘freestyle indoor’ obrirà a finals de novembre per aprofitar el pont de la Puríssima

El centre freestyle indoor 360º extrem ubicat al costat de la Borda Mateu obrirà les seves portes a mitjans o finals de novembre, per poder aprofitar el pont de la Puríssima i arrencar amb la temporada d’esquí. Així ho ha anunciat la cap de comunicació del Grup Maestre (responsable del projecte), Carlota Maestre, qui ha indicat que es tracta d’un centre ‘pioner a Europa i que serà referent tant als Pirineus com a tot el sud d’Europa’. Les seves instal·lacions permetran la pràctica de freestyle esquí, freestyle snow, skateboard, BMX, rollers, gimnàstica rítmica, aeròbic acrobàtic, natació sincronitzada o salt de trampolí entre altres i estaran dirigides tant als esportistes individuals amateurs com a les federacions i clubs esportius que vulguin realitzar els seus entrenaments durant tot l’any. El forfet per a la zona freestyle tindrà un preu de 20 euros per torn d’una hora i quart, mentre que el de la zona d’skatepark costarà entre 6 euros entre setmana i 9 euros el cap de setmana per un torn de cinc hores.

Amb l’objectiu de complementar l’oferta d’oci del país i permetre la pràctica d’esports de risc amb la major seguretat, el Grup Maestre ha presentat aquest dijous el seu projecte de centre freestyle indoor 360º extrem que començarà a funcionar el proper mes de novembre i que vol servir tant perquè els riders millorin els seus moviments com perquè els clubs i federacions puguin realitzar els seus entrenaments.

La seva ubicació és a l’avinguda de Santa Coloma, al costat de la Borda Mateu, i les seves instal·lacions compten amb una nau de 1.900 metres quadrats i un aparcament exterior. Dintre hi haurà dues plantes: la planta baixa amb la zona d’accés, vestuaris, botigues, lloguer de material, etc i la zona esportiva amb l’apartat de freestyle i l’skatepark. El primer constarà d’un terra reglamentari de gimnàstica rítmica de 14 x 14 metres, llits elàstics de diverses mides amb caiguda en matalassos d’escuma per a la pràctica d’acrobàcies i dos big jumps o grans rampes recobertes d’un material que simula la neu i una altra sense recobriment per a les modalitats de bmx, roller, skate i scooter. A l’skatepark hi haurà mòduls per a tots els nivells que aportaran ‘dinamisme i un recorregut molt continu’, ha explicat el director esportiu del projecte, Enric Closa. A la primera planta hi haurà la zona administrativa i un bar.

A més, el centre té una motivació econòmica, social i turística, segons ha manifestat la cap de comunicació. D’una banda té en compte el futur dels joves esportistes andorrans i preveu la creació de cinc llocs de treball tècnics i d’altres per a atendre els usuaris a les botigues, lloguer de material, etc. A més, suposarà un espai on els pares puguin veure els seus fills mentre practiquen esport i compartir així una estona d’oci. Per últim, des del punt de vista turístic, es vol consolidar com una opció ‘après- ski’ i acollir el turisme de neu un cop acabi la temporada a les pistes.

El seu horari és dilluns, dimarts i dijous de 17 a 20 hores, dimecres i divendres de 15.15 a 22 hores i caps de setmana i festius de 10 a 22 hores. Aquesta distribució permet tancar la instal·lació als matins perquè els clubs o federacions puguin dur a terme els seus entrenaments amb reserva prèvia i a les tardes hi puguin accedir aquells que vulguin practicar algun dels esports com a forma d’oci, ha explicat Maestre.

El centre es desenvoluparà amb capital privat, del Grup Maestre, i es vol convertir en un referent tant als Pirineus com al sud d’Europa.

2 comentaris

  1. Aquest equipament esportiu serà ubicat a la parròquia d’Andorra la Vella, pel què he pogut entendre, no??

    1. Miquel, al text diu a la Borda Mateu,a l’avinguda de Santa Coloma. Si et sembla poc, potser cal puntualitzar, no sigui cas que la Roseta perdi protagonisme d’alguna manera.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES