El nou bici trial d’Escaldes començarà a funcionar a finals de maig

El conseller d’Escaldes-Engordany de Serveis i Manteniment, Josep Ramon Tudel, i el conseller de Medi Ambient, Didier Aleix, han presentat, aquest dimecres al matí, el nou pipicà ubicat a la zona de l’aparcament del Falgueró, així com un nou parc, ubicat a la mateixa zona, que oferirà, tant a clubs com a particulars, la possibilitat de practicar bici trial. En relació a aquest segon espai, que està situat just al costat d’una zona infantil i té una superfície de 2.300 metres quadrats, Aleix ha detallat que de moment encara s’estan duent a terme les tasques d’adequació, però ha assegurat que la intenció és inaugurar-lo en el termini d’un mes aproximadament.

Pel que fa al terreny on s’ha decidit ubicar el nou equipament, Aleix ha explicat que el Comú ha cedit l’espai i s’encarregarà d’una part del manteniment, però ha recalcat que “molta feina s’ha fet des de la mateixa Federació i, a més, molts dels elements que s’integren en el parc han estat ideats i instal·lats pels mateixos practicants de bici trial”. Respecte al nou pipicà, ubicat al carrer dels Pardals i annex a l’aparcament del Falgueró, Tudel ha precisat que aquesta nova instal·lació, d’uns 80 metres quadrats aproximadament, se suma a les tres ja existents a la parròquia i ha afegit que aquest nou espai respon a les diverses accions que el Comú ha engegat per posar fi a la problemàtica relacionada amb la presència d’excrements a la via pública.

La parròquia d’Escaldes-Engordany comptarà, a partir del mes de maig, amb un nou equipament esportiu gràcies a la instal·lació d’un parc de bici trial ubicat a la zona del Falgueró. Aquest nou espai, situat just al costat d’una zona infantil i que compta amb una superfície de 2.300 metres quadrats, oferirà la possibilitat, tant a clubs com a particulars, de practicar bici trial en un espai obert. En aquest sentit, el conseller d’Escaldes-Engordany de Medi Ambient, Didier Aleix, ha explicat que “creiem que és una bona forma de donar vida a un espai fins ara desaprofitat” i ha afegit que tot i que encara s’estan efectuant les tasques d’adequació, “creiem que es podrà inaugurar en un termini d’un mes aproximadament”.

Pel que fa als diferents elements -rampes de fusta, pneumàtics, troncs…- que s’integren dins el parc, Aleix ha comentat que “molts han estat ideats i instal·lats per la mateixa Federació i altres practicants de bici trial” i, per tant, malgrat recalcar que l’espai l’ha cedit el Comú i que la mateixa corporació s’encarregarà d’una part del manteniment, Aleix ha posat en relleu que “més que una acció del Comú és una voluntat de diferents persones”. Tot i això, des del Comú s’han instal·lat dos tòtems de senyalització per informar sobre les normes d’ús.

Respecte al nou pipicà ubicat a la mateixa zona, concretament al carrer dels Pardals i annex a l’aparcament del Falgueró, el conseller de Serveis i Manteniment, Josep Ramon Tudel, ha explicat que aquesta nova instal·lació, d’uns 80 metres quadrats aproximadament, se suma a les tres ja existents a la parròquia – a l’aparcament del Prat Gran i Til·liari i zona alta de Fiter i Rossell- i ha precisat que respon a les diverses accions engegades des del Comú per posar fi a la problemàtica de la presència d’excrements a la via pública. D’aquesta manera, tot i recalcar que “nosaltres farem actuacions i serem el més vigilants possible”, Tudel ha lamentat que “al final, aquesta problemàtica és molt difícil de controlar i sancionar, ja que s’ha d’enxampar in situ l’infractor”. Per aquest motiu, ha reiterat que “si l’incivisme segueix sent el mateix, el Comú té unes eines molt limitades” i, per tant, ha recordat l’obligació que tenen tots els ciutadans de recollir els excrements de la via pública.

En relació als més de 40 cartells d’avís repartits per tota la parròquia i les sancions que oscil·len, segons la reiteració, entre els 60 i els 300 euros, Tudel ha detallat que “potser és dissuasiu per algunes persones, però no és suficient”. Respecte al pressupost destinat en aquests dos nous espais, tot i no conèixer la xifra exacta, el conseller ha assegurat que “l’import és bastant reduït”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.