banc-alimentsEl nou Banc d’Aliments de Càritas ha estat inaugurat, aquest dilluns al vespre, amb la benedicció de l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives. Aquest servei per a les persones més necessitades es va traslladar al carrer de l’Alzinaret d’Andorra la Vella amb la voluntat d’acostar-se més als ciutadans, i alhora s’ha preparat amb un format ‘més digne’ per als usuaris, ja que es presenten els aliments com en un supermercat i els ‘clients’ els poden agafar amb normalitat. El president de Càritas andorrana, Agustí Font, ha explicat que el Banc d’Aliments atén fins a unes 66 famílies algunes setmanes, tot i que per exemple la setmana passada hi va haver al voltant de 36 famílies que hi van anar a buscar aliments.

El president de Càritas andorrana, Agustí Font, ha assenyalat que el canvi que s’ha produït en l’atenció als usuaris del Banc d’Aliments amb el trasllat al nou local del carrer de l’Alzinaret. Mentre que a l’antic local, que encara queda obert per a casos especials, els usuaris tenien caixes preparades amb els seus noms, en el nou Banc d’Aliments se’ls atén gairebé com a clients. Els usuaris tenen una llista amb el tipus de productes que poden agafar i caminen pels passadissos del nou local agafant el que prefereixin. En acabar ho han d’ensenyar i només es comprova que agafin el que els pertoca, però poden triar entre unes marques i altres i uns tipus de verdures o altres.

Aquest nou procés és molt més digne per als usuaris i suposa un pas endavant, segons ha indicat Agustí Font, i per això considera que ‘ho han acollit bé’.

Actualment, el Banc d’Aliments atén fins a 66 famílies algunes setmanes, mentre que d’altres n’atén unes 35 o 38. Font ha indicat que hi ha alguns usuaris fixes i d’altres que van marxant si es desplacen als seus països d’origen, i que a més sempre estan preparats per si hi ha algun usuari nou.

La inauguració del local, aquest dilluns, s’ha fet amb la benedicció del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que ha destacat la bona feina que fa Càritas per als més necessitats. En el seu discurs, el president de Càritas ha assenyalat que aquesta ‘no és una festa’ perquè no s’ha de celebrar la feina que ha de fer el Banc d’Aliments, sinó que el que es vol és que no sigui necessària la seva ajuda.

Font ha lamentat que el 20% de la població que s’havia detectat que estava en risc d’exclusió, ara ja ho pot estar, ja que la situació ha empitjorat per a moltes famílies. En declaracions posteriors ha indicat que ‘no sé si és el 20%’, però que pel nombre de persones que fan ús del servei i que demanen ajuda sí que es constata aquest empitjorament de la situació.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, que també ha assistit a l’esdeveniment ha coincidit en la bona feina que es fa des de l’entitat. A més, Font ha assenyalat que hi ha vies de comunicació amb el Ministeri i que hi ha la voluntat de treballar pels més desafavorits, i que per això es podrien establir noves vies de col·laboració entre les dues parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada