El nombre d’usuaris del SAD d’Ordino es multiplica per quatre en tres anys

Des de la seva creació el 2009, el Servei d’Atenció Domiciliaria (SAD) d’Ordino ha anat creixent en relació al nombre d’usuaris permanents, passant de dues persones a vuit en tres anys. A més, fins a dotze persones han passat pel servei durant aquest temps i un total de setze l’han utilitzat habitual o puntualment. Per a aquestes i per a tots els padrins de la parròquia, el SAD organitza, un any més, un cicle de xerrades i tallers per a la gent gran amb l’objectiu que ‘aprenguin coses noves i que els sigui útil’, com ha manifestat la responsable del servei, Begoña Villaño.

Els padrins de la parròquia d’Ordino disposen, un any més, de dos tallers i de quatre xerrades organitzades pel SAD que es duran a terme entre l’abril i l’octubre de forma gratuïta.

Es tracta, concretament, dels tallers de memòria que s’ofereixen a la Casa Pairal, que van començar el 2010 i que ‘tenen molt bona acceptació’, segons ha explicat la responsable del SAD de la parròquia Begoña Villaño. Les xerrades abordaran la prevenció de riscos domèstics entre les persones grans, l’evolució del paisatge d’Andorra, com conservar la visió en òptimes condicions i una iniciació als primers auxilis per prevenir els accidents en l’àmbit domèstic. En aquest últim cas, es tracta de la segona part d’una xerrada organitzada l’any passat i que va tenir molt bona acollida, segons ha indicat la consellera de Social, Lucía Muñoz.

L’objectiu d’aquesta programació, ha manifestat Villano, és oferir ‘activitats creatives que motivin a les persones a adquirir coneixements’.

D’altra banda, la consellera de Social ha informat que el SAD ha passat de dos a vuit usuaris permanents en els seus tres anys de vida i que fins a setze persones han utilitzat els seus serveis en aquest temps. Així mateix, s’ha passat d’una a dues cuidadores familiars que atenen a les persones grans o amb necessitats puntuals de nou del matí a sis de la tarda amb un màxim de dues hores per persona.

Pel que fa a les accions en matèria social o a la possible mancomunació del SAD que s’havia plantejat durant les eleccions comunals, Muñoz ha reconegut que ‘esperarem les directrius de Govern per veure les demandes de la població i veure com evolucionen’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.