immigracioEl Consell de ministres ha analitzat en la sessió que ha tingut lloc aquest dimecres les xifres d’inscrits al Servei d’Ocupació un cop finalitzada la temporada d’hivern. El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha informat que el nombre d’aturats s’ha situat a final del mes d’abril en 903, una xifra que representa un descens del 24 per cent respecte del mateix període de l’any passat, en què hi havia registrades 1.185 persones.

El nombre d’inscrits aquest mes d’abril també es notablement inferior als inscrits el mateix mes del 2012, en què la xifra de demandants de feina se situava en els 1003.

Respecte del mes de març s’ha produït un augment del 2,3%, el que representa vint persones en termes absoluts. El ministre Espot ha fet incidència en el fet que aquestes xifres recullen ja el tancament de pistes, que aquest any s’ha produït avançat el mes d’abril.

L’abril del 2013 l’increment del nombre d’aturats respecte el mes precedent va ser de 158 persones, el que va suposar un 15 per cent suplementari.

A més dels 903 inscrits aturats, al Servei d’Ocupació també hi ha registrats 214 treballadors que busquen un canvi de feina. Pel que fa als beneficiaris de prestació econòmica per desocupació involuntària, actualment n’hi ha 121 davant els 141 del mes anterior i els 129 de l’abril del 2013.

El Govern ha valorat de forma positiva els resultats, tot i remarcar que malgrat la caiguda respecte dels índexs de l’any passat, la lluita contra l’atur continua sent una de les màximes prioritats de l’executiu. El ministre de Justícia i Interior ha remarcat igualment durant el consell de ministres que es tracta de l’onzè mes consecutiu en què hi ha hagut una xifra inferior d’aturats que en el mateix mes de l’any anterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada