El nombre de vehicles matriculats puja un 21,5% al juny

Les matriculacions de vehicles durant el mes de juny han estat de 379, el que suposa un increment respecte al mes de juny de l’any anterior del 21,5%, segons les dades facilitades aquest dilluns pel Departament d’Estadística. Pel que fa a les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos, les dades mostren que han pujat un 7,6% i han arribat a les 3.545, mentre que al període anterior es van matricular 3.296 vehicles. Pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, les matriculacions de vehicles al juny presenten un increment de l’1,4%

Les dades del Departament d’Estadística facilitades aquest dilluns mostren que les matriculacions de vehicles al juny han estat de 379, amb un creixement respecte al mes de juny de 2015 del 21,5%. En aquest mes de juny, destaca el grup ‘Camions i Camionetes’, amb una pujada del 277,8%, seguit del grup ‘Motocicletes i Ciclomotors’, amb un creixement del 38,6%. També el grup ‘Turismes’, amb un 8,2%, ha tingut una variació positiva. En canvi, el grup ‘Altres’ és l’únic que ha baixat (21,4%), tot i que és una xifra poc representativa per la poca significació de les dades. Durant la primera meitat de l’any 2016, les matriculacions de vehicles han augmentat un 9% respecte al mateix període de l’any 2015.

Quant a les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos, les dades mostren que han estat de 3.545, el que suposa una variació percentual positiva del 7,6% respecte al període anterior, en què es van matricular 3.296 vehicles. Les ‘Motocicletes i Ciclomotors’ i els ‘Turismes’ han tingut una variació percentual positiva del 20% i del 6,9%, respectivament, mentre que els ‘Altres vehicles’, amb un 12,9%, i ‘Camions i Camionetes’, amb un 3,2%, han tingut davallades.

Pel que fa a les matriculacions de vehicles segons el tipus de carburant, en aquest mes de juny destaca el grup ‘Gasolina’ amb una pujada del 50,4% de vehicles matriculats. Per contra, han sofert una davallada respecte al mateix mes de l’any anterior els grups de ‘Sense carburant’ (8,3%) i ‘Gas-oil’ (7,7%). Pel que fa als vehicles ‘Elèctric 100%’ i ‘Híbrid gasolina endollable’, el juny d’aquest any se n’han matriculat 13 i 4, respectivament, mentre que el juny 2015 no se’n va matricular cap. De vehicles ‘Híbrid gasolina no endollable’ se n’han matriculat els mateixos que el juny de l’any 2015, un total de cinc. Així mateix, durant la primera meitat de l’any 2016, les matriculacions de vehicles dels grups ‘Elèctric 100%’ (1.450,0%), ‘Híbrid gasolina no endollable’ (58,3%) i ‘Gasolina’ (+26,0%) han tingut variacions percentuals positives respecte al mateix període de l’any 2015. Per contra, ‘Híbrid gasolina no endollable’ (100,0%), ‘Sense carburant’ (15,0%) i ‘Gas-oil’ (6,7%) han tingut variacions negatives. Pel que fa als vehicles ‘Híbrid gasolina endollable’, se n’han matriculat 21, mentre que al mateix període de l’any anterior no se’n va matriculat cap. Dels darrers dotze mesos, cal destacar l’augment dels grups ‘Híbrid gasolina endollable’ (1.150%), ‘Elèctric 100%’ (540%) i ‘Gasolina’ (21%). Per contra, hi ha un descens dels grups ‘Sense carburant’ (26,5%), ‘Híbrid gasolina no endollable’ (13,8%) i ‘Gas-oil’ (1,3%).

Finalment, pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata una variació mensual positiva a l’alça els darrers mesos, tot i que aquest mes de juny hi ha hagut una petita davallada, situant-se en un increment de l’1,4%.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.