El nombre de vehicles matriculats baixa un 0,8% al març

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de març ha estat d’un total de 235, xifra que representa una tendència mensual del -0,8% i una tendència interanual del -1,4%. Es manté per tant el context de tendències baixistes observat durant l’últim any i mig.

No obstant, cal apuntar que tot i que encara s’observen tendències negatives, aquestes s’han reduït significativament en relació als registres de febrer, en particular la interanual, que en aquell mes va ésser del -4,1%.

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de febrer ha estat de 235, dels quals 169 (un 72% del total) han estat “Turismes”; 44 “Motocicletes i ciclomotors” (19%); 15 “Camions i Camionetes” (6%) i 7 “Altres” (3%).

La tendència mensual marca una variació negativa del -0,8% durant el mes de març, retallant des del -1,1% registrat el febrer.

La tendència interanual culminava al gener d’enguany set mesos de retallada de diferencials negatius tornant-se positiva d’un +5,5%. Amb la davallada de matriculacions durant el mes de febrer, tornava a un context baixista en registrar un -4,1%. Durant el mes de març, però, la millora del nombre de matriculacions fa que la tendència interanual retalli fins el -1,4%.

La raó d’aquest retall es deu, d’una banda, a la evolució positiva que s’observa en les matriculacions del segment “Camions i camionetes”, que torna a marcar un diferencial interanual elevat (+61,6%) (cal apuntar que des del darrer trimestre de 2011, aquest segment evoluciona a l’alça amb una tendència interanual mitjana del +40%). I, per altre banda, a l’evolució mensual de les matriculacions dels segments “Motocicletes i ciclomotors” i “Altres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.