La Unitat d’Intel·ligència Financera (UIF) ha presentat aquest dilluns la memòria d’activitats vinculades al 2012. Les estadístiques d’aquesta memòria, i en comparació amb les de l’any anterior, demostren que el nombre de societats registrades al Principat ha estat molt superior durant l’any 2012. En concret, hi ha hagut 305 registres de societats, 124 més que l’any 2011. Aquest augment suposa un increment d’un 68,51% respecte l’any anterior.

El director de la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIF), Carles Fiñana, ha explicat que aquest augment es deu, sobretot, a la nova política d’obertura econòmica del Govern cap a l’exterior en recerca de potencials inversors i a la llei d’inversió estrangera que ‘facilita l’entrada de capital estranger al 100%’, però també al fet que ‘molta gent està regularitzant la seva situació aquí al Principat, i això els porta a presentar la demanda corresponent’.

Dels 305 dossiers presentats a la UIF, només n’hi ha hagut 9 de desfavorables, tots relacionats amb la inversió estrangera. Fiñana no ha volgut fer públics els motius dels informes desfavorables perquè ‘no els diem ni al Govern’, però ha assegurat que és perquè reunien ‘circumstàncies i paràmetres que no feien convenient autoritzar aquestes inversions al Principat’.

Pel que fa al nombre total de persones investigades durant el 2012 per la Unitat d’Intel·ligència Financera, aquest també ha augmentat un 10,42%, situant-se en 2.342 persones, 221 menys que l’any anterior. Aquest nombre agrupa totes les persones en investigació, ja siguin físiques o jurídiques. Si bé el nombre de persones físiques es manté gairebé igual, amb només una variació positiva de 3 persones, són les jurídiques les que han augmentat substàncialment amb 218 investigacions més. Fiñana creu que aquest increment està també vinculat a la inversió estrangera i que ‘es veu reflectit pel registre de societats’.

La cooperació internacional també ha variat en comparació al 2011, amb una disminució de més del 53%. Se situa ara en 20, quan el 2011 era de 43. Aquest apartat es refereix al nombre de peticions de sol·licituds d’informació que homòlegs de la UIF d’altres països els demanen, sobretot els d’Espanya i França. Des de la UIF resten importància a aquesta disminució i asseguren que els processos de cooperació continuen intactes. També remarquen que per primer cop es tenen dades del temps de resposta de la Unitat respecte a aquestes demandes: 42,40 dies de mitjana. Sempre segons Fiñana, ‘és una dada important i, en comparativa amb d’altres països, molt baixa’.

Des de la Unitat d’Intel·ligència Financera tenen ara com a repte ‘dedicar molts esforços en l’àrea de la formació’, i ho fan participant en congressos internacionals per rebre ensenyances que després volen traslladar al Principat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada