El nombre de persones que busquen feina baixa per sota del miler per primera vegada en tres mesos

El mes de juliol s’ha tancat amb un total de 911 persones que busquen feina i estan inscrites al Servei d’Ocupació, el que suposa un descens de 115 persones respecte al juny, quan se’n van registrar 1.026. Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d’Estadística, que ha destacat que les tendències mensuals i anuals es mantenen a l’alça per l’evolució dels darrers mesos. D’altra banda, el nombre de beneficiaris de les prestacions econòmiques per desocupació involuntària es de 138 persones.

Les dades fetes públiques per Estadística situen en un total de 1.101 els demandants d’alta al registre del Servei d’Ocupació. D’aquests, 911 estaven buscant feina, mentre que les 190 persones restants volien millorar la seva situació laboral. De les persones en recerca de feina, el 24,1% correspon a treballadors no qualificats; el 21,4% a feines de serveis, restauració, protecció i venedors; el 15,4% a treballs a la construcció; i el 14,8% a treballs administratius. Pel que fa als inscrits per millorar la situació laboral, el 22,6% busquen feines administratives; el 16,8% són treballadors no qualificats, el 18,4% corresponen a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors.

Estadística ha destacat que al juliol estaven registrades 231 ofertes de llocs de treball, el 38,1% per treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, el 16,9% per a treball a la construcció. I el 10,8% per treballadors no qualificats.

El detall per tram d’edat mostra que l’estadística no ha variat respecte el més anterior i durant el juliol les persones en recerca d’un lloc de treball es concentren principalment en el que va de 40-59 anys (42,9%). Els demandants en millora estan repartits entre els trams compresos entre els 26 i 59 anys, amb un 85,8%. A més, la majoria dels demandants d’alta estan en recerca d’ocupació i desocupats des de fa menys de sis mesos (el 83,8%), mentre que el 48,9% i el 44,7% ja tenen un contracte de treball fix i un contracte de treball temporal, respectivament, i busquen una millora de situació laboral.

D’altra banda, respecte al gènere, mentre que la quantitat de dones i d’homes en millora de situació laboral és similar, en la recerca de lloc de treball es produeix una inversió important de proporcions (el 65,3% són homes).

Pel que fa a la prestació econòmica per desocupació involuntària, al juliol el nombre de beneficiaris s’ha reduït a 138 (set menys que al juny). La major part de les persones que la reben se situen en la franja d’edat que va dels 40 als 59 anys (56,5%) i són, en gran part, homes (70,3%). Pel que fa a la nacionalitat, són els espanyols els que encapçalen la llista de beneficiaris (37,7%), seguits dels portuguesos (25,4%) i els andorrans (17,4%). Per temps de residència, són els que porten més de 20 anys al país (34,2%) els que estan al capdamunt de la llista seguits dels que porten de 5 a 9 anys (30,7%).

2 comentaris

  1. Ja parlarem en el mes de Septembre cuantes persones han marxat del pais

  2. Pues sera per la gent que sen va del pais perque la mayoria dels que estem aqui apuntats, les uniques noticies que tenim del servei d’ocupacio son cuan anem a renovar la inscripcio.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES